Παπαπέτρου:”Χωρίς άγχος θα πάρουμε την διαφορά”

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε ενόψει του τελικού με την Τσεχία (9/9, 11.30), μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σουτ, τα κλειδιά της επίτυχίας και την διαφορά που χρειαζόμαστε.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε ενόψει του τελικού με την Τσεχία (9/9, 11.30), μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σουτ, τα κλειδιά της επίτυχίας και την διαφορά που χρειαζόμαστε.

Για το ματς με την Τσεχία:

 «Παίξαμε ήδη έναν τελικό με τη Νέα Ζηλανδία που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα είναι το ίδιο, αλλά πρέπει να πάρουμε και μια διαφορά. Να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται, να μην αφήσουμε καμία φάση να περάσει. Η διαφορά θα έρθει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Να συγκεντρωθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χτίσουμε τη διαφορά. Δε γίνεται να έρθει μέσα σε δύο λεπτά. Σιγά-σιγά και προοδευτικά να παίξουμε καλά».

Για όσα μπορεί να κρατήσει η Εθνική από το ματς με τις ΗΠΑ:

«Κρατήσαμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα χαμηλά. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία λεπτά, τους κρατήσαμε χαμηλά. Είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο. Επιθετικά δε βάλαμε σουτ, δε γυρίσαμε την μπάλα όσο έπρεπε, μπήκαμε στο δικό τους παιχνίδι. Να μπορούμε να ελέγχουμε λίγο τον ρυθμό και να μην κάνουμε εύκολα λάθη».

Για την κουβέντα που γίνεται για το σουτ, για το 5 εναντίον 5:

«Να δουλεύουμε για να βρούμε καλά σουτ, να γυρνάμε την μπάλα σωστά. Πρέπει να παίρνουμε τα σουτ και να ελπίζουμε ότι θα μπουν. Πολλοί παίκτες που τα βάζουν τα έχασαν. Κι εγώ τα έχασα και ο Σλούκας, ο Πρι, ο Παπ. Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ. Τα πήραμε, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Μπήκαμε όμως επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο».

Για το πώς η Εθνική θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό πίεση:

 «Πρέπει να παίξουμε με πίεση, να ανταπεξέλθουμε και να δείξουμε χαρακτήρα σε ένα δύσκολο ματς».

Για την Τσεχία:

«Είναι πολύ καλή ομάδα, δεν έφτασε τυχαία ως εδώ, έριξε τυχαία 20 πόντους στη Βραζιλία. Εχει μοχλό τον Σατοράνσκι. Εχει καλή χημεία, με παίκτες που γνωρίζονται καλά τα τελευταία χρόνια. Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για τα κλειδιά της αναμέτρησης:

«Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίζουμε για τη νίκη και τη διαφορά και είναι ένα τρικ του μυαλού που πρέπει να το διατηρήσουμε και να έχουμε καλή απόδοση για 40 λεπτά».



Για τη διαφορά των 12 πόντων:

«Σίγουρα δεν παίζεις με το ταμπλό. Δεν αγχώνεσαι από την αρχή για τη διαφορά. Να σκεφτούμε τι θα γίνει φάση-φάση, έχουμε αναλύσει πράγματα και να είμαστε έτοιμοι για να πάμε φάση-φάση. Ούτε αν αρχίσουμε 20-0 έχει τελειώσει κάτι, ούτε το αντίθετο φυσικά».

Για το αν παίζει ρόλο η τύχη:

 «Και η τύχη παίζει ρόλο, αλλά μακάρι να μην φτάσουμε να παρακαλάμε την τύχη και να την έχουμε στα χέρια μας».


Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
: «Ο Γιάννης είναι μεγάλος παίκτης και μεγάλος ηγέτης και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.