Τρίτο ημίχρονο για την υπόθεση Φολαρίν Μπάλογκαν και τη συμμετοχή του Αμερικανού στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με το Βέλγιο. Η Ομοσπονδία των «κόκκινων διαβόλων» είναι έξαλλοι με την απόφαση της FIFA και γι’ αυτό τον λόγο έκανε έφεση για την αναίρεση της απόφασης.
Η RBFA πρέπει να ασκήσει έφεση μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 17:00 τοπική ώρα. Μάλιστα οι Βέλγοι είναι εκνευρισμένοι τόσο από τη σύντομη προθεσμία, όσο και με την καθυστερημένη δημοσιοποίηση της απόφασης της FIFA, χωρίς ειδοποίηση στις ομοσπονδίες.
Δημοσίευμα από τη «The Athletic» αναφέρει ότι: «Ενα μέλος της επιτροπής εφέσεων της FIFA, το οποίο δεν εκπροσωπεί καμία ομοσπονδία ούτε στην UEFA ούτε στην CONCACAF, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, έχει διοριστεί για να εξετάσει αυτήν την υπόθεση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Τζάνι Ινφαντίνο για να βεβαιωθεί ότι ο Μπάλογκαν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι των ΗΠΑ με το Βέλγιο για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Belgium has been granted the right to appeal against FIFA’s decision to suspend the one-game ban handed to Folarin Balogun, less than 24 hours out from the team’s round of 16 game against the United States.
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) July 6, 2026
Sources have now told The Athletic the Belgian federation has formally… pic.twitter.com/b5yXa6enz8