Ο Κέιλεμπ Γιρένκι χάρισε τη νίκη 1-0 στην Γκάνα, στην αναμέτρηση με τον Παναμά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο ποδοσφαιριστής της αφρικανικής χώρας βρήκε δίχτυα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης και οι Γκανέζοι πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη στο Τορόντο. Οι Παναμέζοι βρήκαν μπροστά τους μια καλά οργανωμένη άμυνα, καθώς η Γκάνα παρουσιάστηκε διαβασμένη στην αμυντική της λειτουργία και έκλεισε τους χώρους, προς τη μεγάλη της περιοχή.

Ο Παναμάς είχε την κατοχή της μπάλας με 63%, ενώ είχε 11/4 τελικές, έναντι 8/3 της Γκάνας. Με αυτή τη νίκη, οι Γκανέζοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου με τρεις βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρος Αγγλία, η οποία έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ο Παναμάς έμεινε χωρίς βαθμό στην τρίτη θέση, με την Κροατία να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Γκάνα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, στις 23 Ιουνίου (23:00), ενώ ο Παναμάς θα αντιμετωπίσει την Κροατία στις 24 Ιουνίου (02:00).

Οι συνθέσεις:

Γκάνα (Κάρλος Κεϊρόζ): Άτι-Ζίγκι (46′ Ασάρε), Σενάγια, Ατζέτεϊ, Οπόκου, Μένσα, Οβούσου (78′ Σίμπο), Γίρενκι, Σουλεμάνα (58′ Τόμας-Ασάντε), Νουαμά (58′ Φατάου), Σεμένιο, Τζόρνταν Αγιού (87′ Αντού).

Παναμάς (Τόμας Κρίστιανσεν): Μοσκέρα, Μπλάκμαν (90′ Γοδόι), Ράμος, Κόρδοβα, Αντράντε, Μουρίγιο, Χάρβεϊ, Μαρτίνες (63′ Λοντόνιο), Ροντρίγκες, Μπαρσένας, Γουότερμαν (63′ Φαχάρδο).

Τα στατιστικά του αγώνα: