Ο Ιταλός διαιτητής Μαουρίτσιο Μαριάνι και η ομάδα του που θα διευθύνουν τον αγώνα της Δευτέρας μεταξύ Ουρουγουάης και Σαουδικής Αραβίας για τον Όμιλο H, θα φορέσουν ροζ φανέλες για να «αποτίσουν φόρο τιμής» στην πόλη και τη φιλοξενία της.

Το Μαϊάμι είναι συνώνυμο με το ροζ χρώμα και τώρα η επιρροή έχει επεκταθεί και στους διαιτητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη της Νότιας Φλόριντα ενόψει του τουρνουά.

Ο εμβληματικός Ιταλός διαιτητής, Κολίνα, νυν επικεφαλής διαιτησίας της FIFA και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA, δήλωσε: «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να δείξουμε την εκτίμησή μας στην πόλη όπου θα ζήσουμε για περίπου δύο μήνες. «Επιλέξαμε αυτό το «ροζ φλαμίνγκο» – είναι ένα είδος αναγνώρισης». Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, πρόσθεσε: «Το ροζ είναι το χρώμα του Μαϊάμι και (θέλουμε) να δώσουμε λίγη χαρά, να δώσουμε λίγο χαμόγελο στην πόλη που μας φιλοξενεί».