Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu για τις πιθανότητες της Τουρκίας στη διοργάνωση, ο Λιλιάν Τουράμ στάθηκε στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, ξεχωρίζοντας τον Χακάν Τσαλχάνογλου και τον Αρντά Γκιουλέρ.
Ο Γάλλος δήλωσε: «Δεδομένου ότι τα παιδιά μου αγωνίζονται στην Ιταλία, προφανώς γνωρίζω τον Τσαλχάνογλου, ο οποίος παίζει στην Ίντερ. Είναι ένας πάρα, πάρα πολύ δυνατός παίκτης, ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Υπάρχει επίσης, όπως αναφέρατε, ο παίκτης από τη Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. Γκιουλέρ). Είναι ένας πάρα, πάρα πολύ ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αμυντικό. Έτσι, ελπίζω η Τουρκία να πάει πάρα, πάρα πολύ μακριά».
Η κληρονομιά του 2002 και η πίστη για την υπέρβαση
Ο Τουράμ υπογράμμισε ότι η κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Τουρκία στο Μουντιάλ του 2002 θα πρέπει να γεμίζει με αυτοπεποίθηση τη σημερινή γενιά των διεθνών. Αν και αναγνώρισε ότι οι προβλέψεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα δύσκολες, επεσήμανε τη σημασία της νοοτροπίας.
«Όταν έχεις μια καλή ομάδα, μπορείς να πας πάρα, πάρα πολύ μακριά. Και ιστορικά, η Τουρκία έχει ήδη φτάσει πολύ μακριά. Αυτό σημαίνει ότι, όσο υπάρχει η πίστη ανάμεσα στους παίκτες που φορούν την τουρκική φανέλα ότι μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μακριά από την τρίτη θέση, τότε δεν υπάρχει όριο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το… καμπανάκι για τη Γαλλία
Σχολιάζοντας την εθνική ομάδα της χώρας του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 εξήρε τη δουλειά που γίνεται σε βάθος χρόνου στις γαλλικές ακαδημίες, γεγονός που τροφοδοτεί την ομάδα με νέα ταλέντα. Ωστόσο, θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ονόματα δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία.
Για τη Γαλλία, ο Τουράμ ανέφερε: «Πιστεύω ότι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προπονητές και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης των νέων στη Γαλλία κάνουν εξαιρετική δουλειά, επειδή, από γενιά σε γενιά, αναδεικνύονται πολύ νεαροί και πολύ καλοί παίκτες. Η Γαλλία είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Πιστεύω ότι δεν κερδίζεις το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο και μόνο επειδή έχεις σπουδαίους παίκτες».