Με περισσότερους από 300.000 επισκέπτες να αναμένονται στην πόλη για το τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, η Δημόσια Υγεία του Τορόντο θα διανείμει προφυλακτικά περιορισμένης έκδοσης με έξι διαφορετικά σχέδια, τα οποία -όπως αναφέρει- «γιορτάζουν την ενέργεια των αγώνων, προωθώντας παράλληλα τη σεξουαλική υγεία».
Ανάμεσα στα συνθήματα που υπάρχουν στις συσκευασίες είναι τα «Block those shots!» («Απόκρουσε αυτά τα σουτ!»), «What a finish!» («Τι τελείωμα!») και το πιο… πονηρό «Peaches & Cream», στο οποίο απεικονίζονται ένα ροδάκινο και μία μελιτζάνα μπροστά από ένα τέρμα.
Τα προφυλακτικά, μαζί με άλλα μέσα ασφαλέστερου σεξ, θα διατίθενται σε τέσσερις κλινικές σεξουαλικής υγείας που λειτουργεί η Δημόσια Υγεία του Τορόντο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «CondomTO», η οποία στοχεύει στην προώθηση του ασφαλέστερου σεξ, τη μείωση του κοινωνικού στίγματος και τη σύνδεση των πολιτών με υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας.
«Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση προφυλακτικού κάθε φορά που κάποιος έχει στοματικό, πρωκτικό ή κολπικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, HIV ή/και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης», ανέφερε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.
Ο Καναδάς συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με τις ΗΠΑ και το Μεξικό.