Ο Ιταλός τεχνικός δεν έμεινε ευχαριστημένος με την ήττα 3-2 από την Ιαπωνία και στάθηκε στην αντίδραση των παικτών του, μετά τα λάθη που έκαναν στον αγώνα.
Αρχικά, ο Αντσελότι δήλωσε: «Όχι, δεν είναι όλα καλά. Όταν χάνουμε, είμαστε απογοητευμένοι, είναι φυσιολογικό. Δεν μου αρέσει να χάνω και ούτε στους παίκτες. Πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα, όπως πάντα στο ποδόσφαιρο. Μέχρι το λάθος του Μπρούνο στο πρώτο γκολ, ελέγχαμε το παιχνίδι. Μετά από αυτό, η ομάδα κατέρρευσε ψυχολογικά κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Δε νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό συνολικά, αλλά το λάθος επηρέασε υπερβολικά τους παίκτες».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Τα ατομικά λάθη δεν κρίνουν την παρουσία ενός παίκτη. Πρέπει να αξιολογήσουμε πώς αντιδρά η ομάδα μετά το λάθος. Δεν το κάναμε καλά σήμερα. Χάσαμε την ισορροπία και τη θετική μας ενέργεια. Είναι καλό μάθημα για το μέλλον».
Επίσης, μίλησε για τα επόμενα φιλικά με τις Σενεγάλη και Τυνησία: «Αυτή και η επόμενη διακοπή είναι περίοδοι δοκιμών. Παίξαμε πολύ καλά με την Κορέα, καλά στο πρώτο ημίχρονο σήμερα, και πολύ άσχημα στο δεύτερο. Στο Μουντιάλ πρέπει να βρούμε ισορροπία. Ήταν ένα καλό μάθημα απόψε, είναι μια διαδικασία…».