Σε ματς με 40 τελικές (!), η Τσεχία πέρασε από την Ποντγκόριτσα και θα κονταροχτυπηθεί με την Τσεχία για την 1η θέση του 12ου Ομίλου.

Οι Τσέχοι, πέτυχαν την 7η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στο Μαυροβούνιο, που προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση και έμεινε πίσω στη μάχη της πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι, πλήρωσαν τελικά το γεγονός ότι έμειναν πίσω πολύ νωρίς στο σκορ, μόλις στο 3′, όταν ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Τσερβ, διαμόρφωσε το 0-1. Οι Τσέχοι, είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Σικ και δοκάρι με τον Σουλτς πριν βγει το 10λεπτο και έτσι έδειχναν ότι όδευαν προς μία εύκολη επικράτηση.

Δεν ήταν όμως έτσι, καθώς το Μαυροβούνιο ισορρόπησε, ισοφάρισε τα δοκάρια στο 20′ με φοβερό μακρινό του Μπουλάτοβιτς και είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Γιόβετιτς στο α’ μέρος.

Στο β’, οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες, με την Τσεχία να σκοράρει στο 82′ με τον Πρόβοντ, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Τελικά, όλα κρίθηκαν στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, όπου έγιναν πάρα πολλά.

Αρχικά, στο 90+2′, ο Τσερνί έχασε τετ-α-τετ για τους Τσέχους, ενώ οι Μαυροβούνιοι έφτασαν δύο φορές στη συνέχεια κοντά στην ισοφάριση με Κριστόβιτς και Μούγκοσα!

Ωστόσο, στην προσπάθεια για το 1-1 είχαν παρατήσει εντελώς την άμυνα και έτσι οι Κούχτα και Τσερνί βγήκαν μόνοι τους με τον τερματοφύλακα στο 90+6′, με τον δεύτερο να διαμορφώνει το τελικό 0-2, με την 40ή τελική του αγώνα!