Η Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει το Ιράκ και την Ινδονησία στον 1ο όμιλο της τέταρτης φάσης των ασιατικών προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Παράλληλα, το Κατάρ, κάτοχος του Ασιατικού Κυπέλλου, θα κοντραριστεί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν στον 2ο όμιλο.
Οι δύο όμιλοι αποτελούνται από τρεις ομάδες ο καθένας και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Οι νικητές των ομίλων θα εξασφαλίσουν απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου ήδη έχουν περάσει έξι ασιατικές χώρες: Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Ιράν και Ιορδανία. Το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και θα περιλαμβάνει 48 εθνικές ομάδες.
Η Σαουδική Αραβία, που στοχεύει στη 7η συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το ντεμπούτο της το 1994, θα φιλοξενήσει τους αγώνες του ομίλου της. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 8 Οκτωβρίου απέναντι στην Ινδονησία. Στις 11 Οκτωβρίου η Ινδονησία θα αντιμετωπίσει το Ιράκ, με το μεγάλο ντέρμπι Σαουδικής Αραβίας–Ιράκ να ολοκληρώνει τον όμιλο στις 14 Οκτωβρίου.
Ο δεύτερος όμιλος θα διεξαχθεί στο Κατάρ, το οποίο φιλοξένησε το προηγούμενο Μουντιάλ αλλά δεν έχει ποτέ προκριθεί αγωνιστικά στους τελικούς. Η διοργανώτρια χώρα θα αντιμετωπίσει το Ομάν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ το Ομάν θα παίξει με τα ΗΑΕ στις 11 του μήνα. Η τελευταία αναμέτρηση, μεταξύ Κατάρ και ΗΑΕ, θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση κάθε ομίλου θα μπουν σε έναν επιπλέον γύρο προκριματικών, με διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) τον Νοέμβριο.
Η Ασιατική Συνομοσπονδία έχει στη διάθεσή της οκτώ εγγυημένες θέσεις για το Μουντιάλ του 2026, ενώ μια ένατη θέση μπορεί να διεκδικηθεί μέσω των διηπειρωτικών play-offs που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.