Kροατία: Έφυγε από τη ζωή ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς

Πέθανε ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο μεταξύ άλλων πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ, που οδήγησε την Εθνική Κροατίας στην τρίτη θέση του Μουντιάλ 1998.

Ο μεγάλος Κροάτης τεχνικός, απεβίωσε έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, δύο ημέρες πριν κλείσει τα 88 του χρόνια.

Γεννημένος το 1935, ο Μπλάζεβιτς έπαιξε ποδόσφαιρο σε Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Σαράγενο, Ριέκα, Σιόν και Μουτιέρ.

Στη μεγάλη του θητεία στους πάγκους, δούλεψε σε Βεβέϊ, Σιόν, Εθνική Ελβετίας, Λωζάννη, Ριέκα, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Γκρασχόπερ, Πρίστινα, Ναντ, ΠΑΟΚ (1991-92), Εθνική Κροατίας, Εθνική Ιράν, Όσιγιεκ, Μούρα, Βάρτεκς, Χάιντουκ Σπλιτ, Ξαμάξ, Εθνική Βοσνίας, Σανγκάη Σενχούα, Κίνα Κ23, Μες Κέρμαν, ΝΚ Ζάγκρεμπ, Σλόμποντα Τούζλα και Ζάνταρ.

Ο Μπλάζεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ το 1992. Πηγή: INTIME Sports

Στον πάγκο της Κροατίας κάθισε από το 1994 έως το 2000 και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης (Euro 1996), πριν τη μεγάλη πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας το 1998, όπου οι Κροάτες έφτασαν μία ανάσα από τον τελικό, με τη χρυσή γενιά των Σούκερ, Προσινέτσκι, Μπόμπαν και Ασάνοβιτς.

Αποσύρθηκε από τους πάγκους το 2015.

Άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Ζντένκα, τις δύο κόρες του, Μπάρμπαρα και Καταρίνα, καθώς και τον γιό του, Μίροσλαβ.

«Ο θρυλικός Μίροσλαβ Τσίρο Μπλάζεβιτς πέθανε στο Ζάγκρεμπ μετά από μακρά και σοβαρή ασθένεια. Είθε ο αγαπημένος Τσίρο να αναπαυθεί στην κροατική γη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους πιο κοντινούς του ανθρώπους εκ μέρους ολόκληρης της ποδοσφαιρικής οικογένειας που σήμερα έχασε τον “προπονητή όλων των προπονητών“», ανέφερε σε μήνυμά της στα social media η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.