Κροατία-Μαρόκο 2-1: Ο παραμυθένιος κύκλος έκλεισε όπως έπρεπε… (hls)

Μετά την δεύτερη θέση στη Ρωσία πριν από 4 χρόνια, οι Κροάτες κλείνουν την κορυφαία ποδοσφαιρική περίοδο της ιστορίας τους με την τρίτη θέση στο Κατάρ.

Μετά το 1998 και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κυπέλλο της Γαλλίας για την τότε παρέα του Σούκερ, οι Κροάτες μετά τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας πήραν την τρίτη θέση επικρατώντας των αξιόμαχων Μαροκινών που ολοκλήρωσαν μια παραμυθένια πορεία στην Αραβική Χερσόνησο.

Δύο γρήγορα γκολ από κεντρικούς αμυντικούς

Οι Κροάτες κατάφεραν πολύ νωρίς να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 7ο ύστερα από εξαιρετική κομπίνα, ο Μάγερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέρισιτς με το κεφάλι βρήκε τον Γκβάρντιολ σε επίκαιρη θέση με τον αμυντικό της Λειψίας να σημειώνει με κεφαλιά-ψαράκι το 1-0.

Ωστόσο προτού περάσουν 100 δευτερόλεπτα οι Αφρικανοί έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία, επίσης από μία στατική φάση με τον Ζίγες να εκτελεί το φάουλ, ο Μάγερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του, ο Νταρί εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με το πρώτο γκολ του στην εθνική πέτυχε το 1-1.

Το σύνολο του Ντάλιτς είχε την πρωτοβουλία, ασκώντας πίεση στα πρώτα 40 μέτρα του γηπέδου και συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους, με τον Κράμαριτς να μην πιάνει δυνατή κεφαλιά στο 18’.

Αριστουργηματικό γκολ του Όρσιτς

Στο 24’ ο Μόντριτς σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, ο Μπόνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο, αλλά πρόλαβε τον Λιβάγια κι απομάκρυνε την μπάλα.

Λίγο πριν από το ημίωρο οι Μαροκινοί προκάλεσαν ρήγμα από τη δεξιά πλευρά με το ένα-δύο των Χακίμι-Ζίγες, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σέντραρε αλλά ο Εν Νεσίρι ήταν λίγο πιο μπροστά από όσο απαιτούσε η φάση. Ο άσος της Σεβίλλης είχε μία ακόμη ευκαιρία στο 37’ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Ζίγες.

Στο 42’ οι Κροάτες πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με ένα μαγευτικό πλασέ του Όρσιτς ο οποίος σημάδεψε το γάμα της μαροκινής εστίας ύστερα από πάσα του Λιβάγια στέλνοντας την ευρωπαϊκή ομάδα με πλεονέκτημα στα αποδυτήρια.

«Γεμάτο» δεύτερο μέρος, καμία αλλαγή στο σκορ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ικανοποιητικό ρυθμό, με τις ομάδες να επηρεάζονται από τις αλλαγές και τις διακοπές για τραυματισμούς, ενώ υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους Κροάτες να ασκούν μεγαλύτερη πίεση.

Η μεγαλύτερη όλων ήταν για τους Μαροκινούς με τον Εν Νεσίρι στο 79’ να χάνει το τετ-α-τετ με τον Λιβάκοβιτς.   

Οι Κροάτες είχαν την μεγάλη στιγμή τους στο 87’ με τον Κόβατσιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση όπως κι ο Εν Νεσίρι στο 90+6′ και το σκορ να μην αλλάζει έως το τελευταίο σφύριγμα.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Κροατία – Μαρόκο 2-1 | HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα. “,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMi8xNy8xNy81N18yOV82MzllMDMwOTljNDAzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M29S”,”uploadDate”:”2022-12-17T18:00:39.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cp49kgfpuh49″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”expires”:”2022-12-30T22:00:00.000Z”,”regionsAllowed”:”GR”}

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Κράμαριτς (61’ Βλάσιτς), Μάγερ (66’ Πάσαλιτς), Όρσιτς, Λιβάγια (66’ Πέτκοβιτς)

Προπονητής: Ζλάτκο Ντάλιτς

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64’ Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (66’ Άμαλαχ), Ατιάτ-Αλάχ, Σαμπίρι (46’ Σαΐρ), Άμραμπατ, Ελ Κανούς (56’ Ουναχί), Ζίγες, Μπουφάλ (64’ Ζαρουρί), Εν Νεσίρι

Προπονητής: Βαλίντ Ρεγκραγκί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.