Γαλλία: Η αστυνομία προετοιμάζεται για το Μαρόκο

Η αστυνομία στη Γαλλία προετοιμάζεται για τον αποψινό ημιτελικό του Μουντιάλ απέναντι στο Μαρόκο, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη νίκη του Μαρόκου επί της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 10.000 μέλη της αστυνομίας θα κινητοποιηθούν σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 5.000 θα αναπτυχθούν στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς γύρω από το Παρίσι και σχεδόν 2.200 στην πρωτεύουσα, διπλάσιο δηλαδή προσωπικό ασφαλείας σε σχέση με προηγούμενους σημαντικούς αγώνες της διοργάνωσης, όπως δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2 ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

“Οι Μαροκινοί φίλοι μας, όπως οι Γάλλοι οπαδοί, επιτρέπεται να διοργανώσουν ένα πάρτυ και η δουλειά μας δεν είναι να τους σταματήσουμε από το να κάνουν πάρτυ…αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει υπό καλές συνθήκες ασφαλείας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Παρίσι στις 10 Δεκεμβρίου μετά την νίκη του Μαρόκου επί της Πορτογαλίας καθώς οι πανηγυρισμοί για τα επινίκια με οπαδούς που κουνούσαν σημαίες και κόρναραν μετατράπηκαν σύντομα σε βίαια επεισόδια στους δρόμους με σπάσιμο βιτρίνων, αναγκάζοντας έτσι τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Το Μαρόκο είναι πρώην αποικία της Γαλλίας και στην τελευταία κατοικεί μια πολυάριθμη μαροκινή διασπορά, συγκεντρωμένη κυρίως γύρω από το Παρίσι και την μεσογειακή παραλιακή περιοχή.

Παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις εθνότητες στη Γαλλία, οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των Γαλλομαροκινών και των Μαροκινών που κατοικούν στη χώρα σε περίπου ένα εκατομμύριο.

Όπως είπε ο Νταρμανέν, δεν θα κλείσει απόψε η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι–μια λεωφόρος πλάτους 70 μέτρων που συχνά είναι το επίκεντρο για αυθόρμητους πανηγυρισμούς έπειτα από αθλητικές διοργανώσεις καθώς και για διαδηλώσεις.

Πιθανόν, όπως σημείωσε, να κλείσει όμως το απόγευμα της Κυριακής έπειτα από τον τελικό του Μουντιάλ.

Η αστυνομία της νομαρχίας του Παρισιού δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα επικεντρωθούν στα Ηλύσια Πεδία προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα βανδαλισμού και επιθετικότητας.

Για να αποφευχθούν επίσης μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της πόλης, πολλές έξοδοι του περιφερειακού του Παρισιού θα είναι κλειστές από τις 22:00 τοπική ώρα και η πρόσβαση σε κάποιους σταθμούς του μετρό θα είναι περιορισμένη.

Από τις 18:00 τοπική ώρα, δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, περίπου 500 σημεία ελέγχου θα τοποθετηθούν στο Παρίσι και σε άλλες περιοχές και οι οπαδοί θα υποβάλλονται σε έλεγχο για πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

Ο Νταρμανέν δήλωσε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που φθάνουν κάτω από το μηδέν και σε μεγάλο τμήμα της βόρειας Γαλλίας αναμένεται να χιονίσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.