Αργεντινή-Κροατία: Φαβορί στο 90λεπτο, στον έξτρα χρόνο όχι!

Η Αργεντινή και η Κροατία θα αναμετρηθούν για έκτη φορά, στον μεγάλο πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ. Η «Albiceleste» επιστρέφει στην έδρα της νίκης της, επί της Ολλανδίας, το «Lusail Iconic Stadium», για να αντιμετωπίσει την έμπειρη και πολύ μαχητική Κροατία.

Πρόκειται για δύο χώρες με πολύ φιλικές σχέσεις, που επικεντρώνονται στην ιστορία της μετανάστευσης της Κροατών στην Αργεντινή. Υπάρχει περίπου μια κοινότητα 250.000 Αργεντινών κροατικής καταγωγής που ζει στη χώρα της Ν. Αμερικής.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Λούκα Μόντριτς, αρχηγοί και ηγέτες της Αργεντινής και της Κροατίας αντίστοιχα, θα μπορούσαν κάλλιστα να κρατήσουν το κλειδί, για να… ξεκλειδώσουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Η φοβερή σύμπτωση που συνδέει τα δύο «δεκάρια», είναι ότι ο Μόντριτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Κροατία τον Μάρτιο του 2006 σε φιλικό ματς με την Αργεντινή στη Βασιλεία, ματς στο οποίο ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά με την Εθνική!

Αν όμως οι δύο σπουδαίοι άσοι φτάσουν δε θέση βολής, θα αντιμετωπίσουν δύο από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του τουρνουά. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες της Αργεντινής, απέκρουσε δύο πέναλτι, στη νίκη επί της Ολλανδίας, ενώ ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, έπιασε ένα πέναλτι εναντίον της Βραζιλίας, που προστίθενται στα τρία που έπιασε εναντίον της Ιαπωνίας στη φάση των «16».

Ο Μέσι, ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα γκολ μέχρι στιγμής στο Κατάρ, θα είναι αναμφίβολα η κύρια επιθετική απειλή της Αργεντινής. Υπάρχει επίσης το προσδοκώμενο για τον 35χρονο, που στοχεύει να κερδίσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο σε αυτό το πέμπτο και τελευταίο (;) τουρνουά που συμμετέχει.

«Eλπίζουμε ότι θα συνεχίσει να παίζει. Ας δούμε αν θα το κάνει. Να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε, αυτό είναι σημαντικό για εμάς και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου». Αυτά ήταν τα λεγόμενα του Λιονέλ Σκαλόνι παραμονές του ημιτελικού. Άρα καλό είναι να περιμένουμε τον ίδιο τον Αργεντινό σταρ να ανακοινώσει την απόφαση του.

Η Κροατία, αν θέλει να φτάσει στον δεύτερο διαδοχικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα πρέπει να προφυλαχθεί από τον Αργεντινό σταρ, αλλά δεν έχει «τίποτα να φοβηθεί», όπως δήλωσε ο προπονητής Ζλάτκο Ντάλιτς. Είπε στην ιστοσελίδα της FΙFA ότι η ομάδα του δεν θα μαρκάρει τον Μέσι «σε στυλ παίκτη εναντίον παίκτη», καθώς δεν το έκανε και στην τελευταία αναμέτρηση, με τον Νεϊμάρ και τη Βραζιλία.

«Ξέρουμε πόσο πολύ τρέχει, πόσο του αρέσει να παίζει με την μπάλα στα πόδια του και το κλειδί για την αμυντική μας φάση θα είναι η πειθαρχία», πρόσθεσε ο Ντάλιτς. «Αν επαναλάβουμε τον ίδιο τρόπο όπως με τη Βραζιλία, δηλαδή να είμαστε κοντά του, να είμαστε δίπλα στον παίκτη, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Φοβερή δήλωση Σκαλόνι; “Είναι ευχαρίστηση να βλέπουμε τον Λούκα Μόντριτς στον αγωνιστικό χώρο, να τον βλέπουμε να παίζει. όχι μόνο γιατί είναι ταλαντούχος, αλλά και για τον τρόπο που σέβεται τους άλλους”.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση σε Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κροατία, και πρώτη στα νοκ άουτ. Η Αργεντινή κέρδισε 1-0 το 1998, πριν από τη νίκη της Κροατίας με 3-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Σκαλόνι θα επιδιώξει να φτάσει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για έκτη φορά, αριθμός βελτιωμένος  μόνο από τη Γερμανία (8). Δεν έχει χάσει ποτέ ημιτελικό,  νικώντας πρόσφατα τους Ολλανδούς το 2014.

 Η Κροατία χρειάστηκε πέναλτι για να αποκλείσει τη Δανία και τη Ρωσία στη φάση των «16» και στον προημιτελικό το 2018. Πέρασε επίσης στην παράταση κόντρα στην Αγγλία στα ημιτελικά. Έτσι, στους πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο  (συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ) σε νοκ άουτ φάση, χρειάστηκε επιπλέον χρόνο. Τέσσερις από αυτούς τους πέντε είχαν επίσης πέναλτι, όλοι κερδισμένοι από την Κροατία, οπότε η Αργεντινή θα ελπίζει τώρα να ολοκληρώσει τη δουλειά στην κανονική διάρκεια του τελικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.