Λιβάκοβιτς: Από… διπλωμάτης, πρωταγωνιστής στην πορεία της Κροατίας!

Παιδί από ευκατάστατη οικογένεια ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Οι Κροάτες πετούν στον… έβδομο ουρανό από το βράδυ του Σαββάτου (9/12), μετά και τη νέα επική πρόκρισή τους στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Βραζιλία (1-1 κ.α., 4-2 πεν.), που τους έδωσε το εισιτήριο για τους «4» του Μουντιάλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ήταν ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος μετά τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι στην ίδια διαδικασία στους «16» απέναντι στην Ιαπωνία, έπιασε το πρώτο και σημαντικότερο του Ροντρίγκο και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά. Με αυτή μάλιστα έγραψε ιστορία, φτάνοντας τις τέσσερις και την κοινή κορυφή στη «ρώσικη ρουλέτα» του Μουντιάλ!

Εν συνεχεία το δοκάρι του έκανε τη χάρη στην εκτέλεση του Μαρκίνιος και η χώρα του είναι πλέον στους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Φυσικά και πάλι οι Κροάτες είναι το αουτσάιντερ, αλλά όπως απέδειξαν και με την Βραζιλία, δεν έχουν κανένα θέμα να δεκτούν αυτόν τον ρόλο.

Άλλωστε μπορούν να χειριστούν την κατάσταση με… διπλωματικό τρόπο σαν τον γκολκίπερ τους! Ο Λιβάκοβιτς προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια με τον πατέρα του να έχει διατελέσει υπουργός Υποδομών στη χώρα, τον παππού του να είναι γιατρός και τη γιαγιά του καθηγήτρια Αγγλικών!

Ο ίδιος είχε ως όνειρο σε μικρότερη ηλικία να γίνει διπλωμάτης και μάλιστα πέρασε και στο πανεπιστήμιο «Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων» της Κροατίας, αλλά το ταλέντο του εντός των τεσσάρων γραμμών έβαλε… φρένο στα όνειρά του για την ώρα.

Ευτυχώς πρέπει να λένε οι συμπατριώτες του, μιας και χάρις σε εκείνον θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη δεύτερη διαδοχική παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.