Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.): Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε σε καταπληκτικό ματς! (hls)

Σε καταπληκτικό ματς, η Αργεντινή δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Ολλανδίας στην διαδικασία των πέναλτι!

Η Αργεντινή προηγήθηκε με 2-0 στο 73ο λεπτό και όλα έδειχναν πως θα έφτανε σε εύκολη νίκη όμως οι αλλαγές του Φαν Χαάλ, σε συνδυασμό με το πείσμα των παικτών της Ολλανδίας, οδήγησαν το ματς στην παράταση και τα πέναλτι! Η «αλμπισελέστε» είχε δοκάρι στο 120 του Β΄ ημιχρόνου της παράτασης με τον Έντσο Φερνάντες!

Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, έσωσε δύο πέναλτι και οδήγησε την πατρίδα του στα ημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Κροατία!

Η Αργεντινή, μετά το 2-0 φάνηκε να δίνει χώρο στην Ολλανδία η οποία έφτασε στο σημείο να παίξει ακόμη και με τέσσερις παίκτες στην επίθεση προκειμένου να ισοφαρίσει! Απίθανη ασίστ για τον Μέσι που είχε και γκολ. Μεγάλη εμφάνιση του Βέχορστ, που πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε το ματς στην παράταση(και έπειτα πέναλτι).

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Η Ολλανδία ξεκίνησε με 3-4-1-2. Στην άμυνα ο Τίμπερ Φα Ντάικ και Άκε, στο κέντρο Ντούμφρις, Ντε Ρόουν, Ντε Γιονγκ και Μπλιντ. Μπροστά τους ο Γκάκπο και στην επίθεση Μπέρχβαϊν και Ντεπάι.

Η Αργεντινή παρατάχθηκε με 3-5-2 με Μαρτίνες, Οταμέντι και Ρομπέρο στην άμυνα. Στο κέντρο Ακούνια, ΜακΆλιστερ, Φερνάντες, Ντε Πολ και Μολίνα και στηνεπίθεση οι Μέσι και Άλβαρες

Κλειστό πρώτο ημίχρονο, μαγική ασίστ Μέσι και γκολ Μολίνα

Η Αργεντινή λίγο έλλειψε να απειλήσει στο όγδοο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας Νόπερτ, λίγο έλλειψε να κάνει λάθος με τον Άλβαρες να μην προλαβαίνει για λίγο την μπάλα.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, αμφότερες ομάδες ήθελαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως είχαν παραταχθεί εξαιρετικά στην άμυνα. Τόσο η Αργεντινή όσο και η Ολλανδία, έψαχναν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν τη αντίπαλη άμυνα. Στο 22 ο Μέσι έκανε το σουτ χωρίς να προβληματίσει ιδιαίτερα τον αντίπαλο πορτιέρε.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 24 ο Ντεπάι έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 33 μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ντε Πολ έπιασε καλό σουτ όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Νόπερτ.

Χρειάζονταν μια ατομική ενέργεια για να «ξεκλειδώσει» η άμυνα της Ολλανδίας.

Αυτή την είχε ο Μέσι. Ο Αργεντινός με καταπληκτική κάθετη βρήκε δεξιά τον Μολίνα, που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!

O Μέσι, έφτασε τις 5 ασίστ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεπερνώντας τις τέσσερις του Πελέ!

Ο Μέσι απείλησε και στο 39 καθώς γύρισε και σούταρε με τον Νόπερτ να μαζεύει.

Στο 45, οι Ολλανδοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, χωρίς όμως ο Λάοθ, να δείξει κάτι. Ο Γκάκπο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαρτίνες μάζεψε, όμως οι παίκτες του Φαν Χάαλ, ζήτησαν παράβαση σε πτώση του Άκε.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ολλανδία αντιμετώπισε προβλήματα ανασταλτικά, ειδικά όταν ο Μέσι είχε την μπάλα στην κατοχή του. Παράλληλα το γεγονός πως είχε γεμάτο κέντρο η Αργεντινή, δεν την βοηθούσε ώστε να βγει με αξιώσεις μπροστά.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε η Ολλανδία στο δεύτερο ημίχρονο με Μπερχάους και Κοπμάινερς εντός αντί Ντε Ρόουν και Μπερχβάιν.

Η Ολλανδία στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε περισσότερο τη μπάλα σε σχέση με το πρώτο, όμως τουλάχιστον μέχρι το 60ο λεπτό, δεν είχε καταφέρει να βρει τον τρόπο να διασπάσει την σωστή αμυντική τοποθέτηση των παικτών της Αργεντινής. Ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο θα ήθελε η Ολλανδία που προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στο 60 ο ΜακΆλιστερ έκανε υπέροχη πάσα για τον Ντε Πολ δεξιά, αυτός ωστόσο δεν πάτησε καλά, γλίστρησε και δεν μπόρεσε να γυρίσει σε συμπαίκτη του την μπάλα σωστά, ώστε να απειλήσει. Έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή.

Στο 63΄ ο Μέσι εκτέλεσε καταπληκτικά το φάουλ, με τη μπάλα να πηγαίνει οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην γωνία μάλιστα που φυλούσε ο Νόπερτ!

Η είσοδος του Λουκ Ντε Γιόνγκ και την έξοδο του Μπλιντ, έκανε τον σχηματισμό της Ολλανδίας 4-4-2 στο 65ο λεπτό.

Στο 72 ο Ντούμφρις, έριξε στο έδαφος τον Ακούνια και ο Λάοθ έδειξε πέναλτι.

Ο Μέσι από τα 11 μέτρα ήταν εύστοχος για να γράψει το 2-0, με το τέταρτο του γκολ! Συνολικά έφτασε τα δέκα, όσα έχει και ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα!

Η Ολλανδία έκανε πλήρως επιθετική την διάταξή της και κατάφερε να μειώσει στο 83! Ο Μπέρχαους έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Βέγκχορστ με κεφαλιά νίκησε τον Μαρτίνες για το 2-1!

Η Αργεντινή μετά το 2-0 είχε δώσει αρκετό χώρο στην Ολλανδία, η οποία με γεμίσματα ήθελε να εκμεταλλευτεί το ύψος των ποδοσφαιριστών της για να φτάσει σε γκολ.

Η ομάδα του Φαν Χάαλ που στα τελευταία λεπτά έφτασε να παίζει με τέσσερις παίκτες στην επίθεση, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 85! Ο Μπέρχαους έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Όλα έδειχναν πως η Αργεντινή θα έφτανε έστω και δύσκολα στη νίκη και την πρόκριση. Ωστόσο η Ολλανδία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Στο 90+11′ ο Κόπμάινερς, εκτέλεσε πανέξυπνα με πάσα το φάουλ για τον Βάουτ Βέχορστ στην περιοχή, αυτός γύρισε και πλάσαρε τον Μαρτίνες για το 2-2!

Βέχορστ, έγινε ο πρώτος παίκτης που περνάει στο ματς ως αλλαγή για την Ολλανδία και σκοράρει δύο γκολ!

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Λαόθ, έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση!

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

Ο ρυθμός όπως ήταν λογικό, έπεσε αισθητά στην παράταση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχε ούτε μια καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Αμφότερες έδειχναν πως δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο με τον κίνδυνο να δεχτούν γκολ.

Στο 115, ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όμως η μπάλα βρήκε στον Φαν Ντάικ και κατέληξε κόρνερ!

Στο ίδιο λεπτό, ο Φερνάντες έπιασε σουτ η μπάλα κόντραρε και πέρασε χιλιοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 116 ο Πετσέλα έκανε καλή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι!

Στο 119 ο Λαουτάρο Μαρτίνες έπιασε δυνατό σουτ με τον Νόπερτ να απομακρύνει!

Στο 120 ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα και ο Νόπερτ απομάκρυνε με δυσκολία!

Στο ίδιο λεπτό, ο Έντσο Φερνάντες έπιασε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι!

Φαν Ντάικ έσωσε ο Μαρτίνες! Μέσι 0-, Μπέρχαους, το έπιασε ο Μαρτίνες! Παρέδες 0-2 , Κοπμάινερς 1-2, Μοντίλ 1-3, Βέχορστ, Έντσο Φερνάντες έξω η μπάλα. Λουκ Ντε Γιονγκ 3-3, Λαουτάρο Μαρτίνες 3-4

Ο Ντούμφρις, αντίκρισε κίτρινη κάρτα μετά το γκολ του Ντε Γιόνγκ και δεύτερη κίτρινη ένα λεπτό αργότερα. Κίτρινη και ο Λάνγκ.

Ολλανδία (3-4-1-2 )Νοπέρτ, Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Άκε, Ντούμφρις, Ντε Ρόουν(Μπέρχάους), Ντε Γιονγκ Μπλιντ(65΄Λουκ Ντε Γιόνγκ), Μπερxβάιν46΄(Κόπμάινερς), Γκάκπο(114΄Λανγκ), Ντεπάι(78΄Βέχορστ)

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα(106′ Μοτίλ), Λισάνδρο Μαρτίνες, Ρομέρο(78΄Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια(78΄Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Μέσι, Άλβαρες(82΄Λαουτάρο Μαρτίνες)

Κίτρινες: Τίμπερ, Ακούνια, Ρομέρο, Βέχορστ(στον πάγκο), Ντεπάι, Μαρτίνες Λισάντρο, Μπάρχαους, Παρέδες, Σκαλόνι(προπονητής), Μπέρχβάιν(στον πάγκο), Οταμέντι, Πετσέλα, Λανγκ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.