Παγκόσμιο Κύπελλο: Αγγλία και Γαλλία εγγυώνται ποδοσφαιρικό υπερθέαμα

Αυτό που οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι προσδοκούσαν, δηλαδή έναν προημιτελικό μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, θα γίνει πραγματικότητα απόψε στο «Al Bayt Stadium», μετά τις εύκολες νίκες και των δύο επί της Σενεγάλης (3-0) και επί της Πολωνίας (3-1) αντίστοιχα.

Τα Μέσα ενημέρωσης έκαναν δριμεία κριτική στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για την εικόνα της ομάδας του, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τα «Τρία Λιοντάρια» αποστόμωσαν τους επικριτές τους. Εύκολη πρόκριση από τη φάση των ομίλων και εύκολη νίκη στους «16» της διοργάνωσης επί της Σενεγάλης, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ  να διαθέτει την καλύτερη επίθεση, με 12 τέρματα σε 4 αγώνες, τα περισσότερα που έχει πετύχει σε μία μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro). Μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είχε πετύχει, επίσης 12 τέρματα.      

 Πριν από τέσσερα χρόνια, τα όνειρα της Αγγλίας για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έσβησαν στον ημιτελικό, με μια ήττα στην παράταση από την Κροατία, για να ακολουθήσει ο  περυσινός τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτά τα «γρήγορα τρεξίματα» υπογράμμισαν την πρόοδό της, αλλά ο Σάουθγκεϊτ πάντα τόνιζε την ανάγκη να αρχίσει να κερδίζει η ομάδα του, τις ελίτ χώρες σε τακτική βάση, εάν θέλει να γίνει η Αγγλία η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. 

  «Η ιστορία μας δεν είναι τόσο καλή όσο άλλων χωρών» υπογράμμισε ο προπονητής της Αγγλίας, «αλλά είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι. Μόλις μου είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε νοκ άουτ παιχνίδια σε τρία συνεχόμενα τουρνουά». Η μεγάλη ποιότητα των δύο αντιπάλων, εγγυάται ότι θα δούμε έναν συναρπαστικό προημιτελικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες, με αστέρια παγκόσμιας εμβέλειας.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ 

Υπό τη διαχείριση του Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος ήταν αρχηγός της Γαλλίας ως παίκτης, όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στην έδρα της, στο Παρίσι και με τον αστέρα της επιθετικό, Κιλιάν Εμπαπέ σε εκθαμβωτική φόρμα, η Αγγλία θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την πρόοδο της. Παρά τις σημαντικές απουσίες την Πογκμπά, Καντέ και στη συνέχεια του Μπενζεμά, η Γαλλία έφτασε στο Κατάρ με πολλές προσδοκίες στους ώμους της, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο τελευταίο τουρνουά, στη Ρωσία το 2018.

Στην αρχή της διοργάνωσης, οι ειδικοί στα δεδομένα Opta, έδιναν τη Γαλλία, ως τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, πίσω από τη Βραζιλία και την Αργεντινή και πριν από την Ισπανία και την Αγγλία. Και πράγματι έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής στις προσδοκίες, κερδίζοντας τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της και σημείωσαν εννέα γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς, με το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου εναντίον της Τυνησίας, τη μόνο «κηλίδα» στην εικόνα της.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, που θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι επίσης σε κορυφαία φόρμα, οδηγώντας την κούρσα για το βραβείο «Golden Boot» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πέντε γκολ. Θα είναι μία από τις πιο απαιτητικές μονομαχίες, αυτή ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Κάιλ Γουόκερ. Πολλά ίσως να κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, από το ποιος από τους δυο, θα υπερισχύσει.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Πολωνία, ο άσος της Παρί έχει πλέον συνολικά 9 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα. Για να βάλουμε το κατόρθωμα στη θέση που του αρμόζει, οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν 9 και 8 γκολ αντίστοιχα στην καριέρα τους, όταν αναφερόμαστε σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Ενώ η Γαλλία θα βαδίσει στον προημιτελικό του Σαββάτου ως λίγο περισσότερο φαβορί, η ιστορία είναι με το μέρος της Αγγλίας. Τα τελευταία 100 χρόνια, η Αγγλία έχει αντιμετωπίσει τη Γαλλία 31 φορές, κερδίζοντας 17, έχασε 9 φορές και έφερε  πέντε ισοπαλίες.

Είναι γνωστό ότι η Αγγλία κέρδισε τη Γαλλία με 2-0 το 1966 στο δρόμο για το μοναδικό της τρόπαιο στη διοργάνωση. Αλλά η Γαλλία έχει σίγουρα το πάνω χέρι, μετά από την αλλαγή της χιλιετίας, κερδίζοντας τέσσερις φορές, με μόλις μία ήττα, στα τελευταία επτά παιχνίδια μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Σίγουρα πάντως δεν μπορείς να βασιστείς στην παράδοση των αναμετρήσεων για να «μετρήσεις» δύο ομάδες που θα μπουν στη «μάχη» του προημιτελικού, σχεδόν από την ίδια αφετηρία. Οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κρίνουν τον μεγάλο νικητή, όσοι αγαπούν πάντως το ποδόσφαιρο, μάλλον θα γίνουν μάρτυρες σε ένα υπερθέαμα που θα παιχτεί μπροστά στα μάτια τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.