Ρέσακ: «Αν το πάρει ο Μέσι πρέπει να αποσυρθεί»

Ο άνθρωπος που έκανε το πρώτο συμβόλαιο στον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι θα πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του αν κατακτήσει το Μουντιάλ με την Αργεντινή.

Ο Τσάρλι Ρέσακ, πρώην παίκτης, προπονητής αλλά και scout της Μπαρτσελόνα, ήταν αυτός που ανακάλυψε τον Αργεντινό σούπερ σταρ και απέσπασε την…υπογραφή του τότε έφηβου άσου σε μία χαρτοπετσέτα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής για τον Μέσι, δήλωσε ότι του αξίζει να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να κλείσει την καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Ο Μέσι πρέπει να αποσυρθεί παίζοντας σε υψηλό επίπεδο, δεν βλέπω έναν Μέσι να παίζει για κάτι λιγότερο. Νομίζω ότι αν ο Μέσι κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να πει ”μέχρι εδώ, έδωσα ό,τι μπορούσα και ακόμα περισσότερα”. Έχει πάρει ήδη το Κόπα Αμέρικα μέσα στη Βραζιλία. Το Μουντιάλ θα ήταν η τελευταία πινελιά, θα μπορούσε να αποσυρθεί, έχοντας κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορεί να πάει ψηλότερα».

Για την απόδοση του Μέσι στο Μουντιάλ είπε: «Όταν έχασε το πέναλτι με την Πολωνία σκέφτηκα ”θα αμφισβητήσουν ξανά τον Μέσι΄΄, όμως κάνει σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό έχει ακόμα περισσότερη αξία, επειδή του ασκείται τόση πίεση που κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αντέξει. Ο κόσμος πιστεύει ότι ο Μέσι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα και αυτό είναι δύσκολο να συμβαίνει πάντα.

Το πλεονέκτημα του Μέσι, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ότι ξέρει να επιλέγει την ακριβή στιγμή για να γίνει καθοριστικός, είτε με πάσα, είτε με γκολ, και αυτό γίνεται όλο και πιο περίπλοκο στο σημερινό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι αντίπαλοι σκέφτονται ότι ΄΄αν μαρκάρουμε τον Μέσι και δεν σκοράρει, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε την Αργεντινή”. Θα ήθελα πολύ ο Μέσι να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπρεπε να περάσει πολλές δύσκολες στιγμές και ακούω πολλούς οπαδούς της Αργεντινής που συγκρίνουν τον Μαραντόνα για τον Μέσι. Όμως όσον αφορά τα επιτεύγματα, τους τίτλους και τις επιδόσεις, ο Μέσι και ο Μαραντόνα δεν μπορούν ποτέ να συγκριθούν. Ο Μέσι έπαιξε 1.000 παιχνίδια, πέτυχε 800 γκολ και έδωσε δεν ξέρω κι εγώ πόσες ασίστ. Είναι στην ελίτ εδώ και 20 χρόνια. Δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα».

Ο Ρέσακ παρ’ ότι Ισπανός, δήλωσε…οπαδός της Αργεντινής στο Κατάρ, για χάρη του Μέσι φυσικά:

«Υποστηρίζω την Αργεντινή, σαν ένας ακόμη Αργεντίνος. Αν η Αργεντινή κατάφερνε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα το γιόρταζα με τον ίδιο τρόπο όπως αν το κέρδιζε η Ισπανία. Από συμπάθεια, θα προτιμούσα η Αργεντινή να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στην Εθνική Ισπανίας λείπει ένας Μέσι, έχει πολλά 8άρια και 9άρια, αλλά τους λείπει ένα 10. Θα ταίριαζε τέλεια σε αυτή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.