Aργεντινή-Αυστραλία 2-1: Μέσι λαμπρός την οδηγεί! (hls)

Με τον αρχηγό να πετυχαίνει γκολ στο 1000ο παιχνίδι του, η κάτοχος του Copa America επιβλήθηκε με 2-1 των αξιόμαχων Αυστραλών για να κλείσει ραντεβού με την Ολλανδία στα προημιτελικά.

Με τον Λιονέλ Μέσι και πάλι ηγέτη και τον Μαρτίνες να κάνει τεράστια απόκρουση στο τελευταίο λεπτό, η Αργεντινή έστω και πολύ αγχωτικά προς το τέλος κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Αυστραλίας και να ετοιμάζεται για το ραντεβού με τους Ολλανδούς στα προημιτελικά.

Κάκιστο πρώτο ημίχρονο, το έσωσε με το γκολ του ο Μέσι

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί αρκετά γρήγορα. Η Αυστραλία ήταν καλά οργανωμένη με έμφαση στη μεσαία γραμμή, δεν άφηνε χώρους στους πρωταθλητές της Νοτίου Αμερικής, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν σε κανένα σημείο να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα από το 20’ και μετά οι Socceroos πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και επισκέφτηκαν την μεγάλη περιοχή των Αργεντινών με στατικές φάσεις.

Ώσπου εμφανίστηκε ο συνήθης ύποπτος. Ο Λιονέλ Μέσι ήρθε να πάρει την μπάλα από το πόδι του Οταμέντι μετά την πάσα του Μακ Άλιστερ και να εκτελέσει με σπουδαίο πλασέ ανοίγοντας το σκορ στο 35’, σε φάση που είχε εκκινήσει με εκτέλεση φάουλ του «Ψύλλου». Αυτή ήταν και η μοναδική προσπάθεια προς την εστία (κι από τις δύο ομάδες) στο απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο.

Κάπως έτσι πέτυχε το παρθενικό γκολ του σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, έφτασε συνολικά τα 9 σε Μουντιάλ, αφήνοντας στα 8 τον Ντιέγο Μαραντόνα και κυνηγώντας στην πρώτη θέση στην ιστορία της Αλμπισελέστε στη διοργάνωση τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (10), ενώ συνολικά στην καριέρα του έφτασε τα 789!

Τα λάθη πληρώνονται…

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε κάτι στο δεύτερο μέρος, με τους Αυστραλούς να μην αλλάζουν την αμυντική τακτική τους, αλλά αυτή δεν τους ωφέλησε.

Ντε Πολ και Άλβαρες πίεσαν τον Ράιαν ο οποίος…δώρισε το 2-0 στην Αργεντινή κάνοντας μεγάλο λάθος, με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι να διευρύνει το αργεντίνικο προβάδισμα.

Εκ του μη όντος οι Αυστραλοί κατάφεραν να ξαναμπούν στην αναμέτρηση, αφού στο 77’ από ένα μακρινό σουτ του Γκούντγουιν, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες, άλλαξε πορεία με τον Μαρτίνες να μην έχει αντίδραση και το σύνολο του Άρνολντ και μειώνει σε 2-1.  

Μάλιστα στο 81’ οι Socceroos έφτασαν μια ανάσα από το 2-2 ύστερα από μια απίθανη ενέργεια του Μπέιτς που πέρασε 4 αντιπάλους, αλλά ο Μαρτίνες με εκπληκτικό τάκλιν έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Οι τελευταίες ευκαιρίες ήρθαν για τους Αργεντινούς με τον Μέσι να δίνει έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες στο 88’ και στο 90+2’, αλλά ο άσος της Ίντερ αστόχησε (στη δεύτερη περίπτωση νικήθηκε από τον Ράιαν) και δεν μπόρεσε να διώξει την αγωνία από το στρατόπεδο των Νοτιοαμερικανών.

Kαι όντως στο 90+7′ ο Μαρτίνες έκανε τεράστια επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Κούολ, κρατώντας το 2-1 υπέρ της Αργεντινής!

Ώρα προημιτελικού με τους «Οράνιε»

Πλέον οι Αργεντινοί θα κοντραριστούν με την Ολλανδία για την προημιτελική φάση το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου. Yπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη διοργάνωση οι Ολλανδοί δεν είχαν καταφέρει να προκριθούν και οι Αργεντινοί είχαν σταματήσει στη φάση των «16» από τη Γαλλία.

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (80′ Moντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (71’ Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80’ Παλάσιος), Γκόμες (49’ Λισ. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (71’ Λ. Μαρτίνες)

Προπονητής: Λιονέλ Σκαλόνι

Αυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ (72’ Κάρατσιτς), Σούταρ, Μέιτς, Ρόουλς, Λέκι (72’ Κούολ), Μόι, Ίρβαϊν, Μπάκους (58’ Χρούστιτς), Μακ Γκρι (58’ Γκούντγουιν), Ντουκ (72’Μακλάρεν)

Προπονητής: Γκρέιαμ Άρνολντ

Το πανόραμα της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

3/12/22 Oλλανδία-Η.Π.Α. 3-1

3/12/22 Αργεντινή-Αυστραλία 2-1

4/12/22 Γαλλία – Πολωνία (17:00)

4/12/22 Αγγλία – Σενεγάλη (21:00)

5/12/22 Ιαπωνία – Κροατία (17:00)

5/12/22 Βραζιλία – Νότια Κορέα (21:00)

6/12/22 Μαρόκο – Ισπανία (17:00)

6/12/22 Πορτογαλία – Ελβετία (21:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.