Καμερούν-Βραζιλία 1-0: Θρίαμβος χωρίς αντίκρισμα (hls)

Το Καμερούν νίκησε με 1-0 τη Βραζιλία των πολλών αλλαγών, όμως έμειναν εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως αναμενόταν και με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας να βάζει… εφεδρείες στην βασική ενδεκάδα, η “Σελεσάο” δεν είχε επιθετική χημεία στο ξεκίνημα του αγώνα. Επιχείρησε πάντως κατά κύριο λόγο από την δεξιά πλευρά και ατομικές προσπάθειες του Άντονι να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Οι Καμερουνέζοι ανησύχησαν για πρώτη φορά την αντίπαλοι άμυνα με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου χωρίς όμως να απειλήσουν κατ’ ουσία.

Η Βραζιλία είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας αλλά και αριθμό τελικών προσπαθειών -σύνολο δέκα- στο πρώτο μισό του αγώνα χωρίς όμως κλασσική ευκαιρία και με περιορισμένες συνεργασίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Καλύτερες στιγμές της αυτές με πρωταγωνιστή τον Μαρτινέλι και με τον Επασί να επεμβαίνει και να απομακρύνει σε κόρνερ στερώντας από τον παίκτη της Άρσεναλ το γκολ.

Ο Εμπουεμό είχε τη μοναδική ευκαιρία του Καμερούν σε αυτό το διάστημα με κεφαλιά του Εμπουεμό και σπουδαία επέμβαση του Έντερσον για να κρατήσει το μηδέν!

Στο 51ο λεπτό ο Αμπουμπάκαρ είχε την πρώτη καλή στιγμή του Καμερούν στην επανάληψη με σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι εξαπέλυσε εξαιρετικό σουτ, με τον Επασί να τον σταματά για τρίτη φορά στο παιχνίδι με εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Ο Έντερσον εξουδετέρωσε δυνατό συρτό σουτ του Νιτσάμ στο 78′ και με το Καμερούν να βελτιώνει το ποσοστό κατοχής μπάλας στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Ραφίνια μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι λίγο έλειψε να σκοράρει στο 84ο λεπτό με τον Γου να προλαβαίνει και με προβολή να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπουμπάκαρ αξιοποίησε πάσα του Ενγκόμ και σημείωσε το 1-0 για το Καμερούν που έκλεισε το τουρνουά με την καλύτερη δυνατή εικόνα και με σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στη Βραζιλία. Στη διάρκεια του πανηγυρισμού έβγαλε τη φανέλα και αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα με τους Καμερουνέζους να τελειώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Ο Μπρούνο Γκιμαράες απώλεσε ευκαιρία σε τετ-α-τετ για να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Καμερούν: Επασί, Γου, Εμποσε, Ενγκαμάλε (85′ Ενγκόμ), Τόλο, Ανγκίσα, Κούντε (68′ Νίτσαμ), Εμπουέμο (64′ Εκαμπί), Αμπουμπάκαρ, Τσούπο-Μοτίνγκ.

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Τέλες (54′ Μαρκίνιος), Μπρέμερ, Φρεντ (54′ Γκιμαράες), Φαμπίνιο, Άντονι (79′ Ραφίνια), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64′ Πέδρο), Ροντρίγκο (54′ Ριμπέιρο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.