Ν. Κορέα-Πορτογαλία 2-1: Πρόκριση στο τέλος, με ανατροπή! (hls)

Σε ένα απίστευτο θρίλερ που εξελίχτηκε στον 8ο όμιλο, η Νότιος Κορέα επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Πορτογαλίας και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου, λόγω καλύτερης επίθεσης από την 3η Ουρουγουάη.

Μόλις στο 5ο λεπτό, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Έγινε η βαθιά μπαλιά από τον Πέπε στον Νταλότ και αυτός με πολύ ωραίο τρόπο γύρισε για τον επερχόμενο Ρικάρντο Όρτα, με τον άσο της Μπράγκα να πλασάρει ιδανικά για το 1-0. Οι Νοτιοκορεάτες ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση, στο 27ο λεπτό με κοντινή προβολή του Γιουνγκ Γκουόν Κιμ μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Πορτογάλοι έψαξαν μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου για δεύτερο γκολ και είχαν στο 42ο λεπτό μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Βιτίνια έκανε το σουτ, ο Κιμ απέκρουσε και ο Ρονάλντο από κοντά με το κεφάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Το ημίχρονο στο άλλο ματς του ομίλου Γκάνα – Ουρουγουάη, ήταν 2-0 για τους Νοτιοαμερικάνους, οπότε η Νότια Κορέα χρειαζόταν νίκη ακόμη και με 2-1 για να υπερισχύσει της “σελέστε”.

Τα λεπτά κυλούσαν, η ομάδα του Μπέντο δεν μπορούσε να απειλήσει, μέχρι το 91ο λεπτό, όταν σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Χουάνγκ Χι Τσαν έγραψε το τελικό 2-1. Η πρόκριση όμως δεν είχε έρθει, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου απέμεναν περίπου 7 λεπτά και αν η Ουρουγουάη πετύχαινε ένα γκολ θα προκρινόταν εκείνη με καλύτερη διαφορά τερμάτων. Το γκολ δεν ήρθε και η Νότιος Κορέα πανηγύρισε μία απίστευτη πρόκριση. Για πρώτη φορά μετά από 18 αγώνες Παγκοσμίου κυπέλλου, η Πορτογαλία ηττάται ενώ έχει σκοράρει πρώτη (15 νίκες-3 ισοπαλίες). Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ινμπέομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού, πέρασε αλλαγή στο 81′ ο Ουί-Τζο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Πορτογαλία 6β. (6-4)

2. Νότια Κορέα 4 β. (4-4)

3. Ουρουγουάη 4β. (2-2)

4. Γκάνα 3 β. (5-7)

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα “,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMi8wMi8xNy8yMF80OV82MzhhMzNmMWM5ZjAyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M25S”,”uploadDate”:”2022-12-02T17:23:38.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-corhzmjpotvl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.