Καναδάς-Μαρόκο 1-2: Διπλοπρόσωπο αλλά ευτυχισμένο! (hls)

Για πρώτη φορά μετά το 1986, το Μαρόκο πανηγυρίζει την πρόκριση στους '16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας μάλιστα στην κορυφή του 6ου ομίλου, ενώ ο Καναδάς παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό σε τελική φάση (6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια).

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ζιγιές άνοιξε το σκορ, όταν ο τερματοφύλακας και αρχηγός του Καναδά, ο Μίλαν Μπόργιαν προσπάθησε με τα πόδια να απομακρύνει τη μπάλα, αλλά άθελα του τροφοδότησε τον άσο της Τσελσι, ο οποίος με ένα ψύχραιμο πλασέ δεν είπε όχι στο ανέλπιστο δώρο του αντιπάλου του. Άκρως αποτελεσματικοί οι Μαροκινοί έφτασαν γρήγορα και σε δεύτερο γκολ, στο 23ο λεπτό, όταν μετά την εξαιρετική πάσα του Χακίμι ο Γιουσέφ Εν-Νεσίρι με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Μπόργιαν για το 2-0.

Χωρίς τελική προσπάθεια στην εστία, ο Καναδάς κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όταν μετά από σέντρα του Αντεκούμπι, ο Αγκέρτ άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Εν-Νεσίρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά, με το γκολ όμως να μη μετράει αφού ήταν εκτεθειμένος ο συμπαίκτης του, ο Αγκέρντ.

Στην επανάληψη ο Καναδάς μπήκε πιο δυνατά, επιζήτησε με ζήλο την ισοφάριση και στο 58ο λεπτό απείλησε, όταν μετά τη σέντρα του Χόιλετ, ο Ντέιβις με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπόνο. Στο 72΄ ο Καναδάς άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο 39χρονος Χάτσινσον έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στη γραμμή, με τον Τζόνστον να πιάνει νέα κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ, στην πιο μεγάλη φάση του παιχνιδιού για τους Καναδούς. Στην επόμενη φάση το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει τη 2η της βαθμολογίας του 5ου ομίλου.

KΑΝΑΔAΣ: Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Χόιλετ (76’ Γουόδερσπουν), Αντεκούγκμπε (60’ Ι. Κονέ), Καγέ (60’ Χάτσινσον), Οσόριο (65’ Λαριέα), Μπιουκάναν, Ντέιβις, Λάριν (60’ Ντέιβιντ)

ΜΑΡOΚΟ: Μπόνο, Χακίμι (85’ Ζαμπράν), Μαζράουι, Αγκέρντ, Σάις, Άμπραμπατ, Ουνάχι (77’ Γιαμίκ), Σαμπίρι (65’ Αμπουκλάλ), Ζίγες (76’ Χαμντάλα), Μπουφάλ (65’ Αμαλά), Εν Νεσίρι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μαρόκο 7 (+3)
  2. Κροατία 5 (+3)
  3. Βέλγιο 4 (-1)
  4. Καναδάς 0 (-5)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.