Σερβία: Λοτίτο, «free» Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς!

Ο διεθνής Σέρβος και μέσος της Λάτσιο, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, είναι από τα πιο καυτά εμπορεύματα στην αγορά με το μέλλον του να ξεκαθαρίζει μετά το παγκόσμιο κύπελλο.

Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο, δεν είναι διατεθειμένος να τον πουλήσει για λιγότερο από 120 εκατομμύρια ευρώ ακόμα και αν το συμβόλαιο του μέσου λήγει τον Ιούνιο του 2024. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς βρίσκεται στο Κατάρ με την Εθνική ομάδα και σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο την περασμένη Δευτέρα (28/11) στην ισοπαλία 3-3 της εναντίον του Καμερούν. Αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους χαφ στη Serie A τις δύο τελευταίες σεζόν. Ο 27χρονος Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς υπήρξε βασικός παράγοντας για τη Λάτσιο αυτή τη σεζόν, σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε επτά ασίστ σε 20 εμφανίσεις στη Serie A και το Europa League.

Η Λάτσιο είναι πρόθυμη να επεκτείνει το συμβόλαιό του που λήγει τον Ιούνιο του 2024, αλλά μένει να δούμε αν ο 27χρονος θα συμφωνήσει να υπογράψει νέα συμφωνία με τους Biancocelesti. Ο ατζέντης του, Ματέγια Κέζμαν, μεταξύ άλλων και πρώην επιθετικός της Τσέλσι, μίλησε για τα σχέδια του μέσου τον περασμένο Αύγουστο. «Ο σύλλογος αποφασίζει, ο Λοτίτο μιλούσε για 100 εκατομμύρια ευρώ και αν δούμε τις εμφανίσεις του Σεργκέι, μπορεί να έχει δίκιο. Ωστόσο, η Λάτσιο δεν έχει κερδίσει μεγάλα τρόπαια στην Ευρώπη, οπότε νομίζω ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά. Επαναλαμβάνω, είναι το αφεντικό, ο παίκτης έχει συμβόλαιο και το σεβόμαστε».

Ο Κέζμαν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από την Άρσεναλ και τη Νιούκαστλ, αλλά πρόσθεσε ότι ο πελάτης του θέλει να παίζει σταθερά ποδόσφαιρο Champions League, επομένως δεν εξέτασε λεπτομερώς προσφορές από τις δύο ομάδες. Η Γιουβέντους έχει συνδεθεί έντονα με μια κίνηση για τον Σέρβο διεθνή, αλλά το πρόσφατο χάος στον σύλλογο έχει ωθήσει τις μεταγραφές στο περιθώριο.

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως πάντως η Γιουβέντους, έχει ήδη καταλήξει σε μια αρχή συμφωνίας που θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο με τη Λάτσιο μόνο εάν η συμφωνία συνοδεύεται από μια λογική ρήτρα αποδέσμευσης. Για τον ταλαντούχο μέσο φέρεται να ενδιαφέρεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Λοτίτο δείχνει απρόθυμος να μειώσει τις μεταγραφικές του απαιτήσεις. Ο πρόεδρος της Λάτσιο βλέπει τον ποδοσφαιριστή ως τον «καλύτερο μέσο στον κόσμο» και πρόσφατα δήλωσε ότι θα τον πουλούσε μόνο έναντι αμοιβής κοντά στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, είναι πιθανό η Γιουβέντους να χρειαστεί να αποχωριστεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Κατά καιρούς, οι γελοία υψηλές απαιτήσεις της διοίκησης της Λάτσιο για τον παίκτη έχουν συζητηθεί ως ο λόγος για τον οποίο κανένας κορυφαίος σύλλογος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ έντονα για αυτόν. Ο Σέρβος διεθνής έχει συμβόλαιο με τους Biμέχρι για ακόμα 1.5 χρόνο, κάτι που εξακολουθεί να αφήνει στη Λάτσιο σημαντική δύναμη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Από το 2015 που προσγειώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα, έχει παγιώσει την κατάστασή του ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Λάτσιο. Επί του παρόντος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική του ομάδα, είναι πιθανό το μέλλον του να ξεκαθαρίσει περαιτέρω όταν τελειώσει το τουρνουά. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Γιουνάιτεντ θα τον πάρει ή θα αφήσει τη Γιουβέντους να τον έχει χωρίς αντίπαλο, εκτός αν ο Κέζμαν μπορέσει να τα βρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει γεμίσει το κέντρο της με νιάτα για τα επόμενα χρόνια (Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.