Πολωνία-Αργεντινή 0-2: Άνετα η Αργεντινή, περιπετειώδης πρόκριση για την Πολωνία (hls)

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Πολωνίας και κατέλαβε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο, με τους Πολωνούς να τερματίζουν στις λεπτομέρειες δεύτεροι, πάνω από το Μεξικό.

Η εκπληκτική παρουσία του Στσέζνι κάτω από τα δοκάρια, ήταν ο προφανής και μοναδικός λόγος που η Πολωνία άντεξε στο “σφυροκόπημα” των Αργεντινών στο πρώτο 45λεπτο. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι είχε σε αυτό το διάστημα 66% κατοχή μπάλας που μόνο ανούσια δεν ήταν με 12 τελικές προσπάθειες, (τελείωσε το ματς με 23) οι 7 από αυτές στην εστία (12 συνολικά), έναντι καμίας στον στόχο για την πολύ παθητική στο παιχνίδι της, Πολωνία.

Στο 37΄ ο Στσέζνι βρήκε με τα δάχτυλα του τον Μέσι και με χρήση video, ο Ντάνι Μάκελι υπέδειξε πέναλτι, αλλά το χτύπημα του Αργεντινού σταρ, απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους. Εξαιρουμένων των διαδικασιών των πέναλτι, έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας από το 1966 που αποκρούει δύο πέναλτι, σε ένα μόνο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον Μπραντ Φρίντελ (2002 για τις ΗΠΑ) και τον Γιαν Τομασέφσκι (1974 για την Πολωνία).

Mε την έναρξη της επανάληψης, η Αργεντινή κατάφερε να ανοίξει το σκορ με συρτό πλασέ του Μακ Άλιστερ, ενώ την ίδια ώρα το Μεξικό μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη, είχε πετύχει 2 γκολ απέναντι στη Σ. Αραβία και χρειαζόταν άλλα δύο γκολ για να ρίξει στην 3η θέση την Πολωνία! Στο 67΄ μετά την ωραία κάθετη πάσα του Φερνάντες, ο Άλβαρες μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 για την Αργεντινή, με την Πολωνία να κρατάει ακόμη την πρόκριση, έχοντας στην απόλυτη ισοβαθμία, λιγότερες κίτρινες κάρτες από το Μεξικό!

Στα τελευταία λεπτά, η Πολωνία γλύτωσε δύο φορές το τρίτο γκολ, η Σαουδική Αραβία πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις του ματς με το Μεξικό και έτσι με αυτόν τον περιπετειώδη και αγχωτικό τρόπο, στη διαφορά τερμάτων, η ομάδα του Μίχνεβιτς κατέκτησε τη 2η θέση και θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία (στις 4 Δεκεμβρίου), ενώ η πρώτη του ομίλου Αργεντινή, πρέπει να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αυστραλίας (στις 3 Δεκεμβρίου).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι (73’ Γεντζέιτσικ), Κριχόβιακ (84’ Πιάτεκ), Μπιέλικ (63’ Σιμάνσκι), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46’ Καμίνσκι), Σφιντέρσκι (46’ Σκούρας), Λεβαντόφσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (60’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79’ Πεσέλα), ΜακΆλιστερ (84’ Αλμάντα), Μέσι, Ντι Μαρία (59’ Παρέδες), Άλβαρες (79’ Λ. Μαρτίνες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.