Τυνησία-Γαλλία 1-0: Έγραψε ιστορία, αλλά αποκλείστηκε (hls)

Η Τυνησία νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Γαλλία σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά δεν της ήταν αρκετό, καθώς την ίδια ώρα η Αυστραλία νίκησε την Δανία και εξασφάλισε την πρόκριση

H πρόκριση της Γαλλίας έδωσε την ευκαιρία στον Ντεσάν όχι μόνο να φρεσκάρει, αλλά να αλλάξει 9 στους 11 του προηγούμενου παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η Τυνησία που ήθελε μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης, να πιέσει για το γκολ. Στο 9′ οι Αφρικανοί βρήκαν δίχτυα με τον Φκαντρί μετά από φάουλ του Καζρί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Οι Γάλλοι απείλησαν στο 25′ με τον Κομάν να σουτάρει άουτ, μετά από λάθος κοντρόλ. 10 λεπτά αργότερα ο Καζρί δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανταντά που απομάκρυνε με γροθιές και έστειλε τις 2 ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν λίγο πριν τη συμπλήρωσε 60 λεπτών με τον Καζρί να ανοίγει το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια και αριστερό πλασέ. Την ώρα μάλιστα του γκολ της Τυνησίας η Αυστραλία ήταν στο 0-0 με την Δανία με την πρόκριση να πηγαίνει στους Αφρικανούς. Η χαρά τους δεν κράτησε πολύ καθώς 2 λεπτά αργότερα σκόραραν οι Αυστραλοί.

Στο 82′ ο Ντεμπελέ δοκίμασε να αιφνιδιάσει με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Νταμέν, ο οποίος όμως είχε απάντηση. Εμπαπέ και Μουανί δεν κατάφεραν στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να σκοράρουν με τον Τυνήσιο γκολκίπερ να φωνάζει παρών.

Οι Γάλλοι με τον Γκριεζμάν ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Η Τυνησία νίκησε για πρώτη φορά την Γαλλία σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά οι 4 βαθμοί που πήρε στον όμιλο δεν ήταν αρκετοί για να της δώσουν την πρόκριση, καθώς η Αυστραλία νίκησε 1-0 την Δανία και εξασφάλισε την πρόκριση

Τυνησία: Νταμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μαούλ, Λαϊντουνί, Σχιρί, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμέν, Ρομντχανέ, Καζρί

Γαλλία: Μανταντά, Ντισασί, Κοναρέ, Καμαβινγκά, Γκεντουζί, Τσουαμενί, Φοφανά, Βερτού, Κομάν, Μουανί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.