Ο “Βασιλιάς Κόντι” της Ευρώπης!

Μόλις στα 23 του χρόνια, ο Κόντι Χάκπο, έχει αναδειχτεί ως ένας από τους πρωταγωνιστές σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν και μέσος έχει σκοράρει ήδη 6 φορές σε μόλις 12 εμφανίσεις του με την Εθνική Ολλανδίας, σε μία σεζόν που ο άσος της Αιντχόφεν έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακές επιδόσεις και στις εγχώριες διοργανώσεις, με 9 γκολ και 12 ασίστ σε μόλις 14 εμφανίσεις στην Eredivisie και 3 γκολ με 2 ασίστ σε 5 αγώνες στο Europa League.

Ο Χάκπο με το πρώτο γκολ που πέτυχε εναντίον του Κατάρ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που ανοίγει το σκορ τρεις φορές στην ίδια φάση των ομίλων (1η και 2η περιλαμβάνεται) σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον Αλεσάντρο Αλτομπέλι για την Ιταλία, το 1986.
Είναι ο ανθρώπος με τα περισσότερα γκολ (και ασίστ) σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τα κορυφαία αυτή τη σεζόν και δεν είναι επιθετικός που αγωνίζεται για τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπάγερν Μονάχου, αλλά ένας 23χρονος μεσοεπιθετικός.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση του Χάκπο, μετά το ντεμπούτο του στο Euro 2020, αλλά έχει περάσει από το περιθώριο, σε παίκτη βαρόμετρο για την Ολλανδία. Σε μια επίθεση που περιλαμβάνει τους Γιάνσεν, Μπέρχβαϊν, Βέχορστ και έναν “μισό” λόγω προβλημάτων τραυματισμών Ντεπάι, ο Χάκπο είναι μακράν η πιο συναρπαστική επιλογή που έχουν οι Ολλανδοί.

“Σε κάθε περίπτωση είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο και δυνατότητες”, είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο Φαν Χάαλ.
Είναι νέος και εξακολουθεί να εξελίσσεται. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι μια προσωπικότητα που θα κάνει ό,τι χρειάζεται. Το αν θα γίνει το αστέρι του Μουντιάλ, δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ, αλλά είναι δυνατό”.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο 23χρονος έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν ο Χάκπο θα έχει συνεχή εξέλιξη, αλλά σίγουρα τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής είναι εντυπωσιακά.
Ήταν καλός παίκτης όταν άρχισε να παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Αϊντχόφεν τη περίοδο 2019-20 και ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή σεζόν το 2021-22 στην οποία αναδείχτηκε σε κορυφαία φυσιογνωμία στην Ολλανδία, με γκολ ή ασίστ , χωρίς να εκτελέσει πέναλτι, ανά 90 λεπτά!
Οι πιθανότητες εξέλιξης του μοιάζουν να είναι περισσότερες, όταν ο ρόλος του σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο θα τον μετατοπίσει σε μία θέση επιθετικού μέσου ή ακόμα και δεύτερου επιθετικού, ώστε το μέγεθος και η δύναμή του να ενισχυθούν περισσότερο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.