Ιράν – Ηνωμένες Πολιτείες 0-1 : Νίκη μυαλού και ουσίας, για την πρόκριση! (hls)

Με γκολ του Πουλισικ στο 38ο λεπτό οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν το Ιράν και κατέκτησαν την 2η θέση στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ

ΟΙ Ηνωμένες Πολιτείες κράτησαν ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά σε Μουντιάλ μετά το 1930! Νίκησαν για πρώτη φορά (!) ομάδα της Ασίας και με αυτή την επιτυχία, πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Με μόλις μια αλλαγή η Αμερικανική ομάδα στο αρχικό σχήμα στο 4-3-3 που επέλεξε ο Μπερχάλτερ που άφησε στο πάγκο τον αμυντικό Ζίμερμαν.
Αντ’ αυτού στην οπισθοφυλακή οι Ντεστ, Ρόμπινσον, Ριμ, Κάρτερ-Βίκερς μπροστά από τομ γκολκίπερ Τέρνερ.
Στη μεσαία γραμμή οι ΚακΚένι, Μούσα, Άνταμς και προωθημένοι οι Πούλισικ, Σάρντεντ και Γουεά
Σε σχήμα 4-4-1-1 και η ομάδα του Κεϊρόζ με τον Μπεϊραβάντ να επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ.
Στην άμυνα οι Ρεζαεϊ, Μοχαμαντί, Χοσεϊνί, Πουραλιγιανζλί. Στη μεσαία γραμμή οι Χατζισαφί, Γκολιζαντέ, Εζατολαχί, Nooρολαχί με τους Ταρεμί και Αζμούν σε προωθημένους ρόλους.

Όπως αναμένονταν και με βάση το κίνητρο οι Αμερικανοί που έψαχναν τη νίκη, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας κάποιες καλές φάσεις για γκολ που όμως έμειναν αναξιοποίητες, ώσπου να έρθει η στιγμή της δικαίωσης σε αυτή την ανωτερότητα, στο 38ο λεπτό με ένα όμορφο σε δημιουργία γκολ που πέτυχε ο Πούλισικ με προβολή έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Ντοστ.
Αυτό ήταν το 22ο γκολ με την Αμερικάνικη εθνική ομάδα στην 55η συμμετοχή του μεσο-επιθετικού της Τσέλσι ο οποίος πάντως τραυματίστηκε στη φάση του γκολ κι αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Άαρονσον.
Στην επανάληψη έγινε άλλο ματς… Το Ιράν προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά και μαθαίνοντας αμφότεροι για το «ξεκαθάρισμα» της Αγγλίας στο άλλο ματς του ομίλου, ήταν βέβαιο πως θα έκανε ότι μπορούσε τουλάχιστον για το γκολ της ισοφάρισης όπως και το προσπάθησε..
Σταδιακά η ομάδα του Κεϊρόζ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να απειλεί με τον Κούντος (52’ κεφαλιά), Εζατολαχί (70’ σουτ άστοχο) ενώ οι Αμερικανοί περίμεναν την αντεπίθεση στο ανοιχτό τερέν.
Τελευταίες μεγάλες φάσεις, η κεφαλιά του Πουραλιγιανζί στο 93’ από κοντινή απόσταση, εκτός εστίας και μια σέντρα στην καρδιά της Αμερικάνικης άμυνας στο 99′ όπου δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ο Καρεμί κι ενώ ο γκολκίπερ δεν είχε επαφή με τη μπάλα, την οποία απομάκρυναν προ της γραμμής οι αμυντικοί!
Εν τέλει, σε μια αναμέτρηση που πήγε να «πυροδοτηθεί» σε και διπλωματικό επίπεδο, πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες άντεξαν παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τους Ολλανδούς. Παράλληλα οι Αμερικανοί πήραν και ρεβάνς για την ήττα τους από το Μουντιάλ του 1998 όταν είχαν χάσει τότε, στη Λιόν, από τους Ιρανούς με σκορ 2-1!

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ιράν – ΗΠΑ 0-1 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα.”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMS8yOS8yMS8yMV8zN182Mzg2NzdlMTIxZjNmLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M53S”,”uploadDate”:”2022-11-29T21:24:59.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cop37d6z7ks1″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”expires”:”2022-12-30T22:00:00.000Z”,”regionsAllowed”:”GR”}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.