Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0 : Η ποδοσφαιρική «δικαιοσύνη» του Μπρούνο Φερνάντες! (hls)

Η Πορτογαλία, μετά την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και τη Βραζιλία, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ νικώντας 2-0 την Ουρουγουάη.

Μορφή του ματς ο Μπρούνο Φερνάντες που είχε το κάτι παραπάνω, σκοράροντας στο 54’ με φαλτσαριστή σέντρα όπου τηλεοπτικά δεν φάνηκε επαφή του Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 93’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μια χρονική στιγμή όπου η πεισματάρα και άτυχη Ουρουγουάη πίεζε πάρα πολύ για την ισοφάριση!

Δεν είχε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα ο Φερνάντο Σάντος. Πάλι σε σχήμα 4-3-1-2 με τον Ντιόγκο Κόστα κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα επέστρεψε ο έμπειρος Πέπε, έχοντας δίπλα τους Νούνο Μέντες, Ζοάο Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας. Πιο μπροστά οι Γουίλιαμ, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα και πιο μπροστά οι Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Με σχήμα 3-5-2 και τον Έντισον Καβάνι δίπλα στον Ντάρβιν Νούνες στην επίθεση η Ουρουγουάη έχοντας τον Ροσέ κάτω από τα γκολπόστ και τριάδα στην άμυνα τους Γοδίν, Χιμένες, Κοάτες. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Βαρέλα, Ολιβέϊρα, Μπεντανκούρ, Βετσίνο και Βαλβέρδε.
Παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, γρήγορα άρχισε να επικρατεί το ανασταλτικό δόγμα, παρότι ο Ιρανός ρέφερι έσπευσε να μοιράσει κάρτες και παρατηρήσεις προκειμένου να σταματήσει η «κλωτσοπατινάδα» εις βάρος της δεδομένης ποιότητας στις γραμμές κρούσης!
Περισσότερη ώρα η μπάλα στα πόδια των Ιβήρων, με την καλύτερη φάση όμως να καταγράφεται στο 32’ από την ατομική ενέργεια του Μπετανκούρ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά σταμάτησε στην οξυδέρκεια του γκολκίπερ Ντιόγο Κόστα.
Στην επανάληψη η Πορτογαλία ξεκίνησε με σκοπό να διατηρήσει τα ηνία του ματς και σχετικά νωρίς, στο 54’ δικαιώθηκε έπειτα από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες στην οποία έσπευσε να παρέμβει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τη μπάλα να καταλήγει – με το φάλτσο, όπως φάνηκε στο ριπλέϊ, κι όχι από επαφή με τον CR7 – στα δίχτυα..
Αυτό που ακολούθησε ήταν αναμενόμενο, καθώς η Ουρουγουάη προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες δίνοντας όμως περισσότερους χώρους στην Πορτογαλία που όμως δεν μπόρεσε να τους αξιοποιήσει αφενός λόγω της έλλειψης φρεσκάδας του Κριστιάνο κι αφετέρου διότι η ομάδα της Λατινικής Αμερικής με τις χρήσιμες αλλαγές της – εκτός οι περίπου «άφαντοι» Καβάνι, Νούνιες – κατάφερε να κυριαρχήσει δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ! Στο 74’ ο Μάξι Γκόμες σούταρε στο δοκάρι, ενώ στο 77’ και το 78’ οι Λουίς Σουλάρες και Αρασκαέτα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον γκολκίπερ των Ιβήρων.
Σε αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό η Πορτογαλία με το κάτι… παραπάνω, τον Μπρούνο Φερνάντες έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ. Ο παίκτης της Γιουνάϊτεντ κέρδισε πέναλτι, σε δικιά του εφόρμηση και τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Χιμένες – κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του διαιτητή και του VAR – το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο εάν ήταν λίγο πιο εύστοχος στο 97’ όταν σούταρε στο δοκάρι και δεν έγινε το πρώτο χατ-τρικ στη διοργάνωση!!
Η ομάδα του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος πήρε αυτό που ήθελε ενώ οι Ουρουγουανοί πρέπει να νικήσουν τους Γκανέζους. Εάν παίξουν όπως στο β’ μέρος μπορούν να το κάνουν… Δεν θα είναι εύκολο!

Και το μήνυμα του CR7 λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς στο Κατάρ :





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.