Βραζιλία-Ελβετία 1-0: Πρόκριση με απίθανο γκολ Καζεμίρο! (hls)

Ο Καζεμίρο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 83ο, λύνοντας το γόρδιο δεσμό για τη Βραζιλία κόντρα στην Ελβετία και δίνοντας στη Σελεσάο τη νίκη και μαζί την πρόκριση στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μα, τι γκολ έβαλε ο Καζεμίρο! Ο αμυντικός μέσος της Βραζιλίας λειτούργησε ως ένας από τους περίφημους επιθετικούς της Σελεσάο και με καταπληκτικό γκολ στο 83ο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με σκορ 1-0, κόντρα στην Ελβετία, στον αγώνα στο Stadium 974 – Ras Abu Aboud, στη Ντόχα του Κατάρ, για την 2η αγωνιστική του Ζ’ Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μαζί της έδωσε την πρόκριση στη φάση των “16”!

Ο Καζεμίρο δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι έλυσε τον γόρδιο δεσμό το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) για τους Βραζιλιάνους, που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους δυσκολοκατάβλητους Ελβετούς. Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι δημιούργησαν λίγες πραγματικά πολύ καλές στιγμές (είχαν 13 τελικές, εκ των οποίων οι 5 στην εστία) και πέτυχαν μόλις ένα τέρμα. Από την πλευρά τους οι Ελβετοί έφτιαξαν έξι (6) τελικές, εκ των οποίων καμία στην αντίπαλη εστία. Η κατοχή ήταν για τους νικητές σε ποσοστό 54%, έναντι 46% για τους ηττημένους.

Άργησε, αλλά τα κατάφερε!

Η Βραζιλία κατέβηκε σε αυτή την αναμέτρηση χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ. Εκ των προτέρων, λοιπόν, είχε ένα υπερ-όπλο λιγότερο στην επιθετική της γραμμή. Από την αρχή, πάντως, όπως αναμενόταν, ήταν πιο κινητικοί οι Βραζιλιάνοι από τον αντίπαλό τους κι έψαχναν ένα γκολ, που θα άνοιγε την καλά στημένη άμυνα του. Στο πρώτο ημίχρονο, η Σελεσάο είχε μόλις μία καλή στιγμή, στο 27ο. Ο Ραφίνια σέντραρε, ο Βινίσιους δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και ο Ζόμερ έβγαλε το σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία ανέβασε ταχύτητα εξ αρχής. Σε μια φάση δε, στο 64ο, που έχασε την αμυντική προσήλωσή της η Ελβετία, οι Βραζιλιάνοι κινήθηκαν αστραπιαία στην επίθεσή τους, άλλαξαν την μπάλα με τη μία, ο Βινίσιους σκόραρε, όμως, το γκολ ακυρώθηκε. Κι αυτό, γιατί ο Ριτσάρλισον ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Το μηδέν παρέμεινε και μαζί η αγωνία τους.

Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι λεπτά για να φτάσουν οι Βραζιλιάνοι σε γκολ κανονικό! Στο 83ο, ο Ροντρίγκο τσίμπησε τη μπάλα και ο Καζεμίρο με… βραζιλιάνικο τελείωμα κλάσης μεγάλου επιθετικού, αν και μέσος με αμυντικά καθήκοντα ο ίδιος, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζόμερ. Το απίθανο τέρμα του διαμόρφωσε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ελβετία, στο χρόνο που απέμενε προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, χωρίς επιτυχία. Μάλιστα, αν στο τέλος ήταν πιο προσεκτικός ο Ροντρίγκο, η Βραζιλία θα είχε κι άλλο τέρμα. Έστω και με το φτωχό αυτό σκορ, πάντως, οι Βραζιλιάνοι συνεχίζουν αήττητοι σε 17 πλέον παιχνίδια σε φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα ρεκόρ μοναδικό! Όσο για τους Ελβετούς, την τελευταία αγωνιστική του Ζ’ Ομίλου θα παίξουν… τελικό με τους Σέρβους για την πρόκριση στους “16”.

Eλβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκες, Ελβέντι, Ακάνζι, Βίντμερ (86′ Φράι), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (59′ Στέφεν), Σόου (76′ Άμπισερ), Βάργκας (59΄ Φερνάντες), Εμπολό (76′ Σεφέροβιτς)

Bραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο (86′ Τέλες), Καζεμίρο, Φρεντ (58′ Γκιμαράες), Πακετά (46′ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Ραφίνια (73′ Άντονι), Ριτσάρλισον (73′ Ζεσούς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.