Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Γκολ, θέαμα και προβάδισμα πρόκρισης για τους Αφρικανούς (hls)

Σ' ένα εκπληκτικό παιχνίδι η Γκάνα προηγήθηκε 2-0, είδε την Κορέα να την ισοφαρίζει μέσα σε 3 λεπτά στο δεύτερο μέρος, αλλά είχε τη δύναμη να βρει το νικητήριο γκολ, που τη βάζει "γερά" στο κόλπο της πρόκρισης

Οι Κορεάτες μπήκαν δυνατά στο ματς κερδίζοντας 7! κόρνερ μέσα στα πρώτα 17 λεπτά, αλλά δεν κατάφερνα να απειλήσουν ουσιαστικά. Όπως συμβαίνει συνήθως η Γκάνα στην πρώτη δική της στημένη μπάλα άνοιξε το σκορ. Ο Τζόρνταν Αγιού έστειλε την μπάλα με φάλτσο στη μικρή περιοχή και εκεί μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Σαλισού που με το αριστερό έκανε το 1-0.

Πέρασαν λιγότερα από 10 λεπτά και οι Αφρικανοί εκμεταλλεύτηκαν το σοκ των τυπικά γηπεδούχων “χτυπώντας” και πάλι από αέρος. Ο Τζόρνταν Αγιού ήταν ξανά δημιουργός με τον Κούντους να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 2-0. Oι Κορεάτες που ήλεγχαν μέχρι το 20λεπτο έμειναν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους σε 2 φάσεις.

Μάλιστα η Γκάνα ακούμπησε το 0-3 με το πρώτο της κόρνερ στο ματς, αλλά η απ’ ευθείας εκτέλεση του Τζόρνταν Αγιού απομακρύνθηκε δύσκολα από την αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Γκάνα έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Λάμπτεϊ να σουτάρει ψηλά. Στο 52′ ο Τσο ανάγκασε τον Ζιγκί σε εξαιρετική επέμβαση, αλλά ο Γκανέζος τερματοφύλακας δεν είχε απάντηση στη νέα κεφαλιά του Κορεάτη στο 59′, όταν πρόλαβε τον Σαλισού και κάρφωσε την μπάλα για το 2-1.

Μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά ο Τσο και πάλι πλήγωσε τους Αφρικανούς. Ο σέντερ φορ της Κορέας πήρε και πάλι τη μάχη στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά δυναμίτη ισοφάρισε. Η Γκάνα αυτή τη φορά δεν πτοήθηκε και γρήγορα βρήκε το γκολ που της έδωσε και πάλι το προβάδισμα. Σκόρερ ο Κούντους που με αριστερό πλασέ έγραψε το 2-3.

Η Νότια Κορέα μέσα σε 2 λεπτά στο 75′ και το 77′ άγγιξε την ισοφάριση με το φάουλ του Σον και το πλασέ του Σου να σταματούν στο Ζίγκί και τον Σαλισού αντίστοιχα. Ο αριστερός μπακ της Κορέας, Σου, στο 84′ σούταρε ψηλά μέσα από την περιοχή χωρίς να καταφέρει να απαντήσει.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Ζιγκί σταμάτησε το αριστερό σουτ του Τσο αποτρέποντας την ισοφάριση.α ²

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Τζανγκ-Χουν Κγουόν, Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ, Σαλισού, Μενσά, Αμαρτέι Ντάνιελ, Πάρτεϊ, Κουντούς, Σαμέντ, Ζ. Αγιού, Α. Αγιού, Γουίλιαμς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.