Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0: Ο Σέζνι «υπέγραψε» υποθήκη πρόκρισης (hls)

Η Πολωνία έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το 2-0 επί της Σαουδικής Αραβίας! Σκόρερ οι Πιότρ Ζιελίνσκι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βόιτσιεχ Σέζνι, ο οποίος έβγαλε μεταξύ άλλων και πέναλτι.

Με τέτοιον Σέζνι που να χάσει; Η Πολωνία παρέμεινε αήττητη στο Μουντιάλ του Κατάρ και παράλληλα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μίχνιεβιτς, ο γκολκίπερ της Γιουβέντους, Βόιτσιεχ Σέζνι, ο οποίος αρνήθηκε σε πάνω από τρεις περιπτώσεις το γκολ στην Σαουδική Αραβία, με αποκορύφωμα το πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Πλην του Σέζνι, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν μοιραία πάνω στον Πιότρ Ζιελίνσκι, ο οποίος στο 39ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο, έπειτα από γύρισμα στο ύψος του πέναλτι από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο «θρύλος» των Πολωνών έβαλε το κερασάκι στην… τούρτα στο 82ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της Σαουδικής Αραβίας και με τετ-α-τετ τελείωσε την δουλειά για την χώρα του με το πρώτο του τέρμα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με φόρα από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό που είχε δημιουργηθεί στις τάξεις της από τη νίκη με 2-1 επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα. Καλύτερη στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ένα σουτ του Κανό στο 13ο λεπτό της συνάντησης, με τον Σέζνι να πέφτει εντυπωσιακά και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Η συνέχεια περιελάμβανε μπόλικα νεύρα με τον διαιτητή της συνάντησης, Γουίλτον Σαμπάιο να μοιράζει τέσσερις κάρτες από το 15ο λεπτό έως το 20ο λεπτό! Όπως ήταν φυσιολογικό και επόμενο ο ρυθμός επέσε.

Πρώτη ουσιαστική πολωνική απειλή και… γκολ

Στο 39ο λεπτό η Πολωνία βγήκε στην αντεπίθεση, αναπτύχθηκε πολύ όμορφα και ουσιαστικά στην πρώτη καλή της στιγμή στο παιχνίδι ευτύχησε να σκοράρει. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί δηλαδή που ήταν ο Πιότρ Ζιελίνσκι και εκείνος με ένα πολύ δυνατό σουτ δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τον Αλ- Οβαΐς.

Το show του Σέζνι

Μετά το γκολ η Σαουδική Αραβία δεν πτοήθηκε και ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ο Σέζνι κάτω από την εστία των Πολωνών πιθανότατα θα οι Σαουδάραβες θα είχαν πετύχει μία μυθική ανατροπή.

Όμως ο γκολκίπερ της Γιουβέντους πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι. Αρχικά στο φινάλε του πρώτου μέρους έβγαλε το πέναλτι που κέρδισαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μοχάμεντ Αλ-Μπρέικ στην επαναφορά!

Οι επεμβάσεις του δεν τελείωσαν εκεί! Στο ξεκίνημα της επανάληψης είπε «όχι» στον Αλ-Νταουσάρι (55′) καλύπτοντας με απίστευτο τρόπο την εστία του.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόιτσεκ Σέζνι | Ο φύλακας άγγελος της Πολωνίας – Η μεγάλη παράσταση “,”description”:”4 κρίσιμες επεμβάσεις κόντρα στη Σαουδική Αραβία μεταξύ αυτών και στο πέναλτι του Αλ Νταουσαρί”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMS8yNi8xNC81N18zNl82MzgyMjk2MDI3ZGYxLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M4S”,”uploadDate”:”2022-11-26T14:59:38.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-comb9313vzwx”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”expires”:”2022-12-30T22:00:00.000Z”,”regionsAllowed”:”GR”}

Τρίτη και… φαρμακερή

Μίλικ στο 63′ και Λεβαντόφσκι στο 66′ σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας της Σαουδικής Αραβίας, μη μπορώντας να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο 82ο λεπτό όμως ο άσος της Μπαρτσελόνα και ο «θρύλος» των Πολωνών δεν γινόταν να αστοχήσει. Οι αμυντικοί των Άραβων τα έκαναν… θάλασσα και ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τελειώνοντας το ματς.

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Κίβιορ, Γκλικ, Κας, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μίλικ (71′ Πιόντεκ), Λεβαντόφσκι.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ-Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Αλ-Μπουλαϊχί, Αλ-Μπουραΐκ (65′ Αλ-Γκανάμ), Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Μαλκί (85′ Αλομπούντ), Κάνο, Αλ-Νταουσάρι, Αλ-Ναϊτζέι (46′ Αλ Αμπίντ, 90+5′ Μπαχεμπρί), Αλ-Σεΐρι (85′ Νασέρ Αλ Νταουσάρι).

Κίτρινες κάρτες: 20′ Αλ-Μαλκί, 45+4′ Αλ-Αμρί – 15′ Κίβιορ, 16′ Κας, 19′ Μίλικ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.