Τυνησία – Αυστραλία 0-1: Τα “Καγκουρό” έκαναν άλμα… πρόκρισης (vid)

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Αυστραλία κατάφερε να κερδίσει 1-0 την Τυνησία με γκολ του Ντιούκ στο 23ο λεπτό και ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, η Αυστραλία κατάφερε να κερδίσει 1-0 την Τυνησία με γκολ του Ντιούκ στο 23ο λεπτό και ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καλύτεροι οι Τυνήσιοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία και αμύνθηκε μαζικά η Αυστραλία στο υπόλοιπο του ματς, καταφέροντας με ωκεανικό κατενάτσιο να πετύχει το στόχο νίκης και να “ανέβει” στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Πρώτη τελική και… γκολ!

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι έγινε στο 21ο λεπτό (!!!) με μακρινό σουτ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μοχάμεντ Ντράγκερ.

Η Αυστραλία κατάφερε στην πρώτη απειλητική της στιγμή να σκοράρει! Στο 23ο λεπτό ο Ράιαν πήρε τη μπάλα, πάσαρε στον Γούντγουιν ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Ντιούκ με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τα “Καγκουρό”.

Mάλιστα ο Ντιούκ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στο Κατάρ, ενώ αγωνίζεται σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας (παίζει στην Ιαπωνία και την Οκαγιάμα).

Στο 34ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ίρβιν έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο δεν ανησύχησε ο τερματοφύλακας της Τυνησίας, Νταχμέν.

Στο 40ο λεπτό η Τυνησία “άγγιξε” την ισοφάριση με τον Ντράγκερ. Μετά από ατομική προσπάθεια του Τζεμπαλί, ο Ντράγκερ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σόουταρ έβγαλε την κόντρα για να “σώσει” την Αυστραλία.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μσακνί έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντινή απόσταση για να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο “Αλ Γιανούμπ”.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Οι Τυνήσιοι πίεσαν τους Αυστραλούς, ωστόσο η δυναμική τους παρουσία στο γήπεδο έφερε λιγοστές φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Το σουτ του Σασί στο 61ο λεπτό ήταν πολύ άστοχο, ενώ ο Λέκι δεν μπόρεσε στο 71ο λεπτό να αξιοποιήσει την εξαιρετική σέντρα του ΜακΛάρεν και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Τυνήσιων.

Στο 72ο λεπτό ο Μσακνί απείλησε με διαγώνιο σουτ, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μακρινή προσπάθεια του ίδιου παίκτη “εξουδετερώθηκε” από τον Ράιαν.

Οι Αυστραλοί προσπάθησαν κυρίως να διατηρήσουν το προβάδισμα με συντηρητικό παιχνίδι απέναντι στους Τυνήσιους, οι οποίοι βρήκαν δυσκολίες εξαιτίας της αμυντικής προσέγγισης της ομάδας από την Ωκεανία.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Καζρί με κοντινό πλασέ στο 88ο λεπτό για να ισοφαρίσει στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του αγώνα αγωνίστηκε για την Τυνησία και ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Ουαζντί Κεσχρίντα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μπρον.

Τέταρτος όμιλος: Τυνησία – Αυστραλία 0-1
Γήπεδο: Αλ Γιανούμπ

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία)
Σκόρερ: 23′ Ντιούκ

Τυνησία (Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον (74′ Κεσχρίντα), Αμπντί, Λαϊντουνί (67΄Καζρί), Σκιρί, Ντράγκερ (46′ Σασί), Μσακνί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73′ Κχενίσι)

Αυστραλία (Άρνολντ): Ράιαν, Κάρατσιτς (75′ Ντέγκενεκ), Σόουταρ, Ρόουλς, Μπέχικ, Ίρβιν, Μόουι, ΜακΓκρι (64′ Χρούστιτς), Λέκι, (85′ Μέιμπιλ) Γκούντγουιν (85′ Μπάκους), Ντιούκ (64′ Μακλάρεν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.