Τίμοθι Γουεά: Ο γιος του «King George» συστήθηκε στον κόσμο

Σε μια καριέρα αδιάκοπων και άσκοπων συγκρίσεων με τον πατέρα του, ο Τίμοθι Γουεά έκανε ένα δικό του ρεκόρ σκοράροντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο θρύλος της Μίλαν, που έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, Ζορζ, είναι ένας από τους καλύτερους Αφρικανούς παίκτες όλων των εποχών, αλλά δεν συμμετείχε ποτέ στο τουρνουά με τη Λιβερία. Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν γιος του, δημιούργησε ένα μοναδικό κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας όταν με αυτοπεποίθηση και απίθανο πλασέ σκόραρε με την Εθνική των ΗΠΑ απέναντι στην Ουαλία (1-1) στην επιστροφή των Αμερικανών σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αγνοώντας την προφανή κληρονομική γενετική, θα ήταν στη σφαίρα της φαντασίας μας να περιμένουμε από τον εξτρέμ της Λιλ να αποτελέσει αντίγραφο του πατέρα του.

Αν και υπάρχουν λίγες πραγματικές ομοιότητες, ο Αμερικανός ακραίος έχει σαφώς επωφεληθεί από την επιρροή του μπαμπά του, παρόλο που η Τζαμαϊκανή μητέρα του ήταν ο πρώτη του προπονήτρια ποδοσφαίρου. Αν και είναι κατανοητό περήφανος για την ποδοσφαιρική του κληρονομιά, πρέπει να είναι λίγο εξουθενωτικό να τον αναφέρουμε ατελείωτα δίπλα στον πατέρα του, ειδικά όταν τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος της Λιβερίας. Ο 22χρονος εξακολουθεί να καθιερώνεται παρά του διάσημου επωνύμου του. Παρά τις διαφορές στο ανάστημα και τη δύναμη, ο Αμερικανός επιθετικός έχει μια τρομερή έκρηξη, αλλά και την ψυχραιμία του πατέρα του ώστε να πετύχει το πρώτο γκολ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο μπαμπάς «King George» σε μια εκπληκτική πενταετή θητεία στο Μιλάνο, μεταξύ 1995-2000, ο πολυτάλαντος επιθετικός δημιούργησε πολλές αξέχαστες στιγμές. Ο Γουεά Τζούνιορ έχει μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία του παίξει στη Serie A και ενώ ο πατέρας του, που δεν είναι πιεστικός γονιός, συζήτησε το ενδεχόμενο να στείλει τον γιο του στις ακαδημίες της Μίλαν. Οι Ροσονέρι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Λιλ και έχουν φτιάξει κερδοφόρες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Τόσο ο τερματοφύλακας Μάικ Μενιάν όσο και ο εξτρέμ Ραφαέλ Λεάο μετακόμισαν από τη βόρεια Γαλλία στο Μιλάνο και πέτυχαν.

Καμία μεταγραφή δεν «έσπασε» τα ταμεία και το πρώην δίδυμο των Βρετόνων αποδείχθηκε απαραίτητο και καθοριστικό στην κατάκτηση του περσινού Scudetto. Ενώ η πρόοδός του έχει παραβλεφθεί από πολλούς διαφορετικούς τραυματισμούς, θα μπορούσε να είναι άλλη μια οικονομικά αποδοτική σύλληψη, καθώς οι «ροσονέρι» συνεχίζουν να λειτουργούν με αυστηρό προϋπολογισμό. Η αξία του αναπόφευκτα θα αυξηθεί με πιο θετικές εμφανίσεις στο Κατάρ, αλλά όλα στο υπόβαθρο και το προφίλ του ταιριάζουν στον σύλλογο όπου διέπρεψε ο πατέρας του. Στο άσκοπο παιχνίδι σύγκρισης δεν θα ανταποκριθεί ποτέ στα απίστευτα επιτεύγματα του διάσημου μπαμπά του. Ωστόσο, σιγά σιγά φτιάχνει το δικό του όνομα στη μεγαλύτερη σκηνή του διεθνούς ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.