Βραζιλία-Σερβία 2-0: Ριτσάρλισο(ου)ν και νίκη με γκολ-ποίημα (hls)

Ο Ριτσάρλισον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Βραζιλίας επί της Σερβίας με τα δύο γκολ στο β' μέρος-Το 2-0 ήταν εντυπωσιακό

Τα δύο γκολ του Ριτσάρλισον στο 62′ και στο 73′ οδήγησαν τη Βραζιλία στη νίκη απέναντι στη Σερβία. Ο Ριτσάρλισον ήταν αυτός που είχε τον τρόπο απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε να κλείνει τους διαδρόμους και να αφήνει ελάχιστα περιθώρια, ειδικά στο α’ μέρος.

Το 2-0 από τον Ριτσάρσλισον και ο τρόπος με τον οποίον σκοράρει με γυριστό σουτ, έδωσε ένα υπέροχο γκολ, ήδη στα καλύτερα της τελικής φάσης, ό,τι γκολ και να μπούνε στη συνέχεια.

Η Βραζιλία αξιοποίησε την πίεση που άσκησε στη Σερβία στο β’ μέρος και αυτό βοήθησε τους νικητές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τα γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς σπουδαίες φάσεις. Η Βραζιλία μπορεί να είχε τη διάθεση να ανεβάσει τον ρυθμό και να τρέξει, η Σερβία όμως ήταν εξαιρετικά οργανωμένη. Ο Άντρια Ζίβκοβιτς, ο παίκτης του ΠΑΟΚ, ήταν στο αρχικό σχήμα και ήταν ο δεξιός πλάγιος φουλ μπακ που είχε όμως -και αυτός- την έγνοια από την πλευρά του για να παίζει άμυνα στον Βινίσιους και με βοήθειες, όπως γινόταν, αντίστοιχα από την αριστερή πλευρά με τον Μλαντένοβιτς που από εκεί είχε τον Ραφίνια

Η αμυντική οργάνωση της Σερβίας ήταν πολύ καλή όπως όμως και η Βραζιλία είχε τον νου της σε ισορροπημένες άμυνες ώστε να μην βρίσκει η Σερβία χώρο σε μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. 

Γενικώς, στο πρώτο μέρος, η Βραζιλία που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της δεν προβλημάτισε τη Σερβία. Είχε δύο καλές φάσεις με τον Ραφίνια στο 35’ που απέκρουσε ο ΜιλίνκοβιτςΣάβιτς και με τον Βινίσιους στο 41΄που τον πρόλαβε και του έβαλε την κόντρα ο Μιλένκοβιτς

Ηθελε να παίξει επιθετικά, με Νεϊμάρ, Βινίσιους, Ραφίνια, Ριτσάρλισον και πίσω από αυτούς με Πακετά και Κασεμίρο, είχε όμως απέναντι μια Σερβία που άφησε ελάχιστα κενά. 

Η Σερβία είχε τον Μίτροβιτς μπροστά και τον Τάντιτς, λίγες φορές όμως βρέθηκε στο δεύτερο μισό του γηπέδου για τις επιθέσεις της. 

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ραφίνια πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα από τον Γκούντελι, βγήκε στο τετ-α-τετ απέκρουσε ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Στο 55’ ο Νεϊμάρ από το ύψος του πέναλτι έκανε του σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ. 

Δοκάρι και μετά τα γκολ

Λίγο μετά, η Βραζιλία είχε μία ακόμη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Αλεξ Σάντρο, στο 60’, έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ με το αριστερό και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Η Βραζιλία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 62′ έγινε το 1-0.

Μετά από ενέργεια του Νεϊμάρ, ο Βινίσιους έκανε το σουτ, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε και ο Ριτσάρλισον πήρε το ρημπάουντ για να κάνει το 1-0.

Στο 73′ ο Ριτσάρλισον έκανε το 2-0, υποδέχτηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και με εκπληκτικό γυριστό σκόραρε.

Η Σερβία από το 1-0 και μετά έπαιξε και με δεύτερο επιθετικό καθώς μπήκε ο Βλάχοβιτς στο παιχνίδι στο πλάι του Μίτροβιτς χωρίς πάντως να μπορέσει να γίνει επικίνδυνη.

Η Βραζιλία είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Κασεμίρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.