Αργεντινή: Εκεί… έφτασε τις άλλες φορές που ηττήθηκε στην πρεμιέρα!

Η ήττα-σοκ (2-1) της Αργεντινής από την Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να βρίσκεται στο ...τραπέζι των συζητήσεων, αν και τα ΜΜΕ στη χώρα της Νότιας Αμερικής δεν άργησαν να στρέψουν την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου κόντρα στο Μεξικό.

Μάλιστα, προκειμένου να επιστρέψει η αισιοδοξία, υπάρχουν και αναφορές περισσότερο …ελπιδοφόρες, όπως της “Página 12”, η οποία συγκρίνει την «εκκίνηση» της ομάδας της Αργεντινής με αυτή της Ισπανίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010. Εκεί οι Ίβηρες, με προπονητή τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, μολονότι ξεκίνησαν με ήττα, κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή, πάντως, ήταν η έκτη φορά που η Αργεντινή έχασε στην πρεμιέρα της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Για αυτό η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής registrado …υπενθυμίζει πώς πήγε η «αλμπισελέστε» τις προηγούμενες φορές.

Η πρώτη ήταν το 1934 για τη φάση των «16» (από εκεί ξεκινούσε εκείνη την εποχή η διοργάνωση). Η Σουηδία πήρε το ματς με 3-2 και απέκλεισε γρήγορα την Αργεντινή, καθώς ήταν μία «νοκ άουτ» μονομαχία. Ως εκ τούτου, οι Νοτιοαμερικανοί πήραν γρήγορα το δρόμο της επιστροφής.

Συνέχεια στο 1958, όταν η Δυτική Γερμανία νίκησε την Αργεντινή με 3-1 και η «αλμπισελέστε» δεν μπόρεσε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων και το γκρουπ, στο οποίο μετείχαν ακόμη η Βόρεια Ιρλανδία και η Τσεχοσλοβακία.

Το 1974, μετά την ήττα από την Πολωνία με 3-2 στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, οι Νοτιοαμερικανοί μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση των ομίλων, όπου όμως αποκλείστηκαν, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στο γκρουπ τους.

Μόλις οκτώ χρόνια αργότερα, το 1982, το Βέλγιο νίκησε την Αργεντινή με 1-0 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Μουντιάλ, ωστόσο η «αλμπισελέστε» μπόρεσε να προκριθεί, μένοντας όμως για άλλη μια φορά εκτός στη δεύτερη φάση.

Το 1990, η τελευταία αποτυχία της Αργεντινής σε πρεμιέρα της σε Μουντιάλ ήταν απέναντι στο Καμερούν (1-0). Τότε όμως οι Νοτιοαμερικανοί κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, όπου ηττήθηκαν 1-0 από τη Δυτική Γερμανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.