Ισχυρό μήνυμα της Εθνικής Γερμανίας: “Tα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα” (Pic)

Τη δική τους απάντηση στην απαγόρευση της FIFA για το περιβραχιόνιο OneLove έδωσαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Η Εθνική Γερμανίας είναι από τις ομάδες που έχουν αποφασίσει να φορά ο αρχηγός της το περιβραχιόνιο στα χρόνια του ουράνιου τόξου ως μήνυμα συμπαράστασης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, παρά τις απειλές της FIFA με τιμωρία όποιον αρχηγό φορούσε τελικά αυτό το περιβραχιόνιο.

Οι διεθνείς παίκτες της Γερμανίας πριν το ματς με την Ιαπωνία και στην ομαδική φωτογράφηση διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας το στόμα τους κλειστό με το ένα χέρι εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την λογοκρισία και τους περιορισμούς στην ελευθερία λόγου και πράξεων.

«Με το περιβραχιόνιο θέλουμε να θέσουμε τις αξίες βάσει των οποίων κινούμαστε ως εθνική ομάδα: Διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός. Το φωνάζουμε μαζί με άλλους λαούς. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, ακόμα δεν είναι. Για αυτό το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύσετε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μας κλείνετε τα στόματα. Η στάση μας δεν αλλάζει» αναφέρει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.