Ο Γερμανός καλλιτέχνης άναψε 20 χιλιάδες κεριά στις εξέδρες του γηπέδου στην πόλη Χέρνε της Γερμανίας. Παράλληλα, στον αγωνιστικό χώρο τοποθετήθηκαν 6,500 μπάλες, τις οποίες είχαν γεμίσει με άμμο. Την προσπάθειά του βοήθησαν και οι εργαζόμενοι του οργανισμού πρόνοιας. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως συνολικά 15 χιλιάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και πως οι Καταριανοί αποκρύπτουν στοιχεία, για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων.
Ο Τρίεμπ δήλωσε: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει κοστίσει τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Τους μεταχειρίστηκαν σαν σκλάβους και πέθαναν από τη ζέστη, την εξάντληση ή λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας. Η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ έχουν περάσει πάνω από πτώματα και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί εν μέσω των εορτασμών για το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του οργανισμού πρόνοιας AWO, Μίκαελ Σέφλερ δήλωσε: «Η ζωή των μεταναστών εργατών είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε κέρδος. Με τη δράση μας, θέλουμε να απευθυνθούμε στη συνείδηση του ποδοσφαιρικού κόσμου και να του υπενθυμίσουμε τις φρικαλεότητες που έχουν σημειωθεί κατά την προετοιμασία του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Οι αθλητικές διοργανώσεις δεν πρέπει ποτέ ξανά να δοθούν σε οικοδεσπότες που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα».
Το σχετικό ποστάρισμα:
Zeichen gegen die Fußball-WM in Katar: Menschen in Herne (NRW) haben rund 20.000 Grabkerzen im Stadion am Schloss Strünkede aufgestellt, um den beim Bau der WM-Stadien gestorbenen Gastarbeiter:innen zu gedenken. pic.twitter.com/R5sfmzfOeL
— Sportschau (@sportschau) November 20, 2022