Σενεγάλη-Ολλανδία 0-2: Νίκη στις λεπτομέρειες (hls)

Η Ολλανδία του Φαν Χάαλ παρουσιάστηκε πολύ συμπαγής στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν αγχώθηκε από την πίεση που της άσκησε η Σενεγάλη και στο τέλος βρήκε δύο γκολ, φτάνοντας στην πολύτιμη νίκη που τις δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Και οι δύο ομάδες υπέφεραν στο πρώτο ημίχρονο από έλλειψη ποιότητας και αιχμής στο τελευταίο τρίτο. Ένα πρώτο 45λεπτο με πολύ καλό ρυθμό, αλλά με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρωταθλήτρια Αφρικής παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεψε στους “οράνιε” να αναπτυχθούν από την αριστερή πλευρά, ούτε από τον άξονα με εγκλωβισμένο τον Ντε Γιονγκ και απέμενε μόνο ο Ντάμφρις να δημιουργεί κάποια προβλήματα στον αντίπαλο από τη δεξιά πλευρά. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μόλις μία τελική στην εστία (για την Ολλανδία) από τις δύο ομάδες.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς καταγράφεται στο 65ο λεπτό, όταν μέσα από την περιοχή ο Ντιατέ επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Νόπερτ έπεσε καλά στην αριστερή του γωνία και παραχώρησε κόρνερ. Στη μοναδική της φάση στο 2ο ημίχρονο, η Ολλανδία κατάφερε να προηγηθεί στο 84ο λεπτό, όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ντε Γιονγκ, ο Γκάκπο πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0.

Λίγο αργότερα ο Νόπερτ είχε τη δεύτερη καλή του επέμβαση στο παιχνίδι, σε σουτ του Γκέιγ. Στις καθυστερήσεις η Ολλανδία “σφράγισε” τη νίκη, όταν αρχικά το σουτ του Ντεπάι έδιωξε ο Μεντί, αλλά ο Κλάασεν ανενόχλητος σκόραρε για το τελικό 2-0. Η Ολλανδία είναι πλέον αήττητη στα 9 τελευταία της εναρκτήρια παιχνίδια σε φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου, με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62΄ Γιάκομπς) , Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ, Ντιατά (74΄Τζάκσον), Ντιά (69¨Ντιένγκ), Ι. Σαρ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Χάκπο (90΄ Μάρτεν ντε Ρον), Μπέρχαουζ (79΄Κοπμάινερς), Γιάνσεν (62΄Ντεπάι), Μπέρχβαϊν (79΄Κλάασεν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.