Ισημερινός: Ειδικό ασημένιο νόμισμα για την τέταρτη σερί παρουσία σε Μουντιάλ!

Η Κεντρική Τράπεζα του Ισημερινού (CBE) «έκοψε» ένα αναμνηστικό νόμισμα για να σηματοδοτήσει τη συμμετοχή της χώρας της Νότιας Αμερικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ως φόρο τιμής στην τέταρτη παρουσία της Εθνικής Ομάδας του Ισημερινού στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περίπου 1.500 «κομμάτια» του ειδικού νομίσματος θα είναι διαθέσιμα στις πόλεις Κίτο, Γκουαγιακίλ και Κουένκα από την Παρασκευή (18/11).

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αγαπημένη μας “τρικολόρ”, που αποτελείται από παίκτες που αντιπροσωπεύουν την ανθεκτικότητα και το πνεύμα του Ισημερινού», ανέφερε ο διευθυντής της τράπεζας της χώρας, Γκιγιέρμο Αβελάν, στους δημοσιογράφους συμπληρώνοντας πως το σχέδιο του νομίσματος έχει εγκριθεί από τη FIFA.

Η λιανική αξία θα είναι 63 δολάρια το κάθε νόμισμα. Τα νομίσματα είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ασήμι έχουν μια μπάλα και το οικόσημο του Εκουαδόρ. Είναι επίσης χαραγμένη η λέξη “un sucre”, το νόμισμα του Ισημερινού πριν χρησιμοποιήσει επίσημα το δολάριο στην οικονομία του το 2000.

Στην πίσω πλευρά υπάρχει το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, που συμβολίζει την ενότητα των 32 ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά.

Ο Ισημερινός αγωνίζεται την Κυριακή (20/11) στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της διοργανώτριας χώρας του Κατάρ, ενώ θα αντιμετωπίσει ακολούθως στον 1ο όμιλο τη Σενεγάλη και την Ολλανδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.