Τσέφεριν: «Διάλογος μόνο όταν…»

Ολοκληρώθηκε στη Νιόν το συνέδριο για το «μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», που φιλοξένησε (9 και 10/11) η UEFA, με τη συμμετοχή εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, λιγκών, συλλόγων, παικτών, προπονητών, φιλάθλων, μάνατζερ και εμπορικών εταίρων.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υπενθύμισε ότι «ο ποδοσφαιρικός διάλογος μπορεί να υπάρξει μόνο όπου η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αθλητική αξία είναι οι κοινοί παρονομαστές».

Ο πρόεδρος της ένωσης ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, τόνισε τη σημασία της μέριμνας για τα συμφέροντα και τους δεσμούς μεταξύ όλων των επιπέδων της ποδοσφαιρικής πυραμίδας και όλων των μεγεθών συλλόγων, ενώ τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο μοναδικός δεσμός του ποδοσφαίρου με τους φιλάθλους.

Ο εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών λιγκών Μάθου Μορίλ, τόνισε την ύπαρξη αλληλεγγύης στην ποδοσφαιρική κοινότητα ως πρωταρχική και υπογράμμισε τη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη βελτίωση της ήδη ισχυρής θέσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο ευρωβουλευτής και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Τόμας Φρανκόβσκι ζήτησε να σταματήσουν οι προσπάθειες κάθε αποσχισθείσας διοργάνωσης και υπογράμμισε ότι η οργάνωση του αθλητισμού στην Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ανακατανομή, με ανοιχτούς αγώνες και αθλητική αξία.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μπιορν Μπέργκε επαίνεσε τη συνάντηση ως ένα καλό μοντέλο για τη σύγχρονη αθλητική διακυβέρνηση, χαιρέτισε την επίδειξη ενότητας και αποφασιστικότητας και έκανε έκκληση να σταματήσουν οι περισπασμοί και τα στενά οικονομικά συμφέροντα των υποστηρικτών της ευρωπαϊκής Super League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.