Χωρίς τις οικογένειές τους οι Δανοί στο Κατάρ

Οι παίκτες της Δανίας θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 χωρίς τις οικογένειές τους, καθώς η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DBU) θέλει να ελαχιστοποιήσει την δραστηριότητα στη χώρα, ως διαμαρτυρία ενάντια στην στάση της, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην δημιουργία κέρδους για το Κατάρ. Ως εκ τούτου, έχουμε περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών ταξίδεψαν με το διοικητικό συμβούλιο, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για αυτήν την διοργάνωση”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της DBU, Γιάκομπ Χόιερ στην εφημερίδα «Ekstra Bladet».

Το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Μέσα ενημέρωσης σχετικά με την μεταχείρισή του προς τους μετανάστες εργάτες.

Χαρακτηριστικό είναι πως μια ανάλυση της εφημερίδας «Guardian» τον Φεβρουάριο του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 6.500 μετανάστες από τη Νότια Ασία, πέθαναν στο Κατάρ από το 2010 και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ δεν αναφέρει επαρκώς τους θανάτους εργαζομένων.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, καθώς και η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC), αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό ότι «το τουρνουά κόστισε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, ανέφερε ότι το εργατικό της σύστημα είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά διέψευσε μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας του 2021, ότι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.