FIFA: Αισιοδοξία για το ημιαυτόματο οφ σάιντ εν όψει Κατάρ

Οι ιθύνοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας πιστεύουν πως το ημιαυτόματο οφ σάιντ θα βοηθήσει σημαντικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η νέα τεχνολογική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν προβλήματα, τότε θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν αισθητήρες στα δοκάρια των εστιών, για να μπορεί το VAR να διαπιστώσει ευκολότερα, το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή της εστίας. Επίσης, θα υπάρξουν βελτιώσεις και στο VAR, ώστε να χρειάζεται λιγότερος χρόνος για τη λήψη αποφάσεων.

Η FIFA αναφέρει χαρακτηριστικά, για τις τεχνολογικές παρεμβάσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δώδεκα κάμερες που είναι εγκατεστημένες κάτω από την οροφή του γηπέδου καταγράφουν τις κινήσεις της μπάλας και έως και 29 σημεία δεδομένων κάθε παίκτη, 50 φορές το δευτερόλεπτο, για να υπολογίσουν τις ακριβείς θέσεις τους στο γήπεδο. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν τα άκρα και τα μέρη του σώματος που λαμβάνονται υπόψη για να σηματοδοτήσουν ένα οφ σάιντ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.