Τζόελ Κάμπελ: Από την Κόστα Ρίκα με αγάπη… (pics)

Ο “εθνικός ήρωας” της Κόστα Ρίκα, το γκολ που την έστειλε στο Μουντιάλ, τα εμπόδια στην Άρσεναλ, ο "χορός" των δανεισμών, ο Ολυμπιακός, το γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πρόκριση απέναντι στην Ελλάδα, το παραπάνω γκολ από τον Σεντένο της ΑΕΚ

Σε λίγες μέρες, στις 26 Ιουνίου, έχει γενέθλια, γίνεται 30 χρόνων. Πριν από λίγες μέρες έκανε στη χώρα του, το δικό του δώρο.

Ο Τζόελ Κάμπελ ήταν αυτός που σκόραρε για την Κόστα Ρίκα, το νικητήριο γκολ στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία και εκείνο το 1-0, έδωσε το (τελευταίο που είχε απομείνει) εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει τον επόμενο χειμώνα στο Κατάρ. 

Η Κόστα Ρίκα, η χώρα της κεντρικής Αμερικής με τα περίπου 5 εκ. πληθυσμό πήρε την πρόκριση για το 6ο Μουντιάλ της ιστορίας της (και τρίτο στη σειρά) καθώς έχουν προηγηθεί οι συμμετοχές το 1990, το 2002, το 2006, το 2014 και το 2018. 

Η πρόκριση απέναντι στην Ελλάδα 

Η καλύτερη πορεία ήταν στο Μουντιάλ του 2014 όταν και είχε περάσει -Κάμπελ παρόντος- την Ελλάδα και προκρίθηκε στους “8”. Ο Κάμπελ ήταν ο ένας από τους πέντε παίκτες που ευστόχησαν στα πέναλτι για την Κόστα Ρίκα, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. 

Η φάση των “8” είχε πάλι πέναλτι για την Κόστα Ρίκα, απέναντι στην Ολλανδία. Ήταν όμως η Ολλανδία αυτή που πήρε την πρόκριση. Όπως και να έχει πάντως, η πορεία σε εκείνο το Μουντιάλ ήταν πολύ καλή καθώς υπήρχε και η πρόκριση στη φάση των ομίλων όταν η Κόστα Ρίκα πέρασε πρώτη (δεύτερη η Ουρουγουάη) και άφησαν έξω την Ιταλία και την Αγγλία. 

Ο δανεισμός στον Ολυμπιακό 

Εκείνη η σεζόν (2013-2014) που έφτανε στο τέλος της ήταν η πιο “γεμάτη”, μέχρι τότε για τον Κάμπελ που ως παίκτης της Άρσεναλ (από το 2011) πάντα περίμενε να ανοίξει η πόρτα για την πρώτη ομάδα.

Το καλοκαίρι λοιπόν του 2014 ήταν η κατάλληλη περίοδος.

Ήταν η πορεία με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ, σε όμιλο με Αγγλία παρούσα, άρα το ενδιαφέρον ήταν δεδομένο. Ήταν και η γεμάτη σεζόν που είχε με τον Ολυμπιακό στον οποίον έπαιξε (2013-2014) και έκανε 43 παιχνίδια και 11 γκολ.

Ένα όμως γκολ συζητήθηκε πολύ στην Αγγλία. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014, ο Ολυμπιακός για τη φάση των “16” των Champions League νικά με 2-0 τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Ο Κάμπελ είναι ο ένας από τους δύο σκόρερ. 

Στη ρεβάνς, στις 19 Μαρτίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικά με 3-0 και παίρνει την πρόκριση. Στο τέλος της σεζόν, ο Κάμπελ επιστρέφει στην Άρσεναλ.

Στην Αρσεναλ από το 2011

Ο Αρσεν Βενγκέρ λέει ότι τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα.

Η Άρσεναλ είχε αποκτήσει τον Κάμπελ το 2011 καθώς ο Κοσταρικανός είχε καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων με τα όσα είχε κάνει με την U-20 της Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Κολομβία.

Η Αρσεναλ τον ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2011 και ο Κάμπελ, μεταξύ άλλων, είχε πει: “Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να παίξεις για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ στην Αγγλία και θέλω να τα πάω καλά και για μένα και για την Κόστα Ρίκα. Είμαι έτοιμος, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να συγκεντρωθώ στο να τα πάω καλά με την Αρσεναλ. Ο Αρσεν Βενγκέρ είναι ένας προπονητής με απέραντη ποιότητα. Ξέρει πώς να διαχειρίζεται την ικανότητα των νέων. Παρακολουθούσα την Αρσεναλ από τότε που ήμουν παιδί και πήρα αυτή την απόφαση γιατί ξέρω ότι έχω την πιθανότητα να γίνω καλύτερος παίκτης εδώ”. 

Από την πλευρά του ο Βενγκέρ έχει πει για τον Κάμπελ, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Μου αρέσει πολύ για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχει μια εξαιρετική ατομική ποιότητα αλλά επίσης γιατί είναι ομαδικός παίκτης που δουλεύει πολύ σκληρά για την ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχει την ευκαιρία εδώ και θα την αρπάξει”. 

Πάλι δανεικός

Τα πράγματα πάντως στην Άρσεναλ δεν πάνε όπως θα περίμενε ο Κάμπελ. Μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα με την άδεια εργασίας έρχονται οι πρώτοι δανεισμοί, σε Λοριάν και Μπέτις. Μετά, αποκτά άδεια εργασίας αλλά και πάλι είναι δανεικός στον Ολυμπιακό.

Κι όταν το 2014 ο Βενγκέρ λέει ότι είναι για την πρώτην ομάδα, στα μισά της σεζόν, νέος δανεισμός (τον Ιανουάριο του 2015) στη Βιγιαρεάλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.