Αγγλία: Ο μήνας του μέλιτος με τον Σάουθγκεϊτ τελείωσε

Ο Άγγλος ομοσπονδιακός κινδυνεύει να πέσει θύμα της επιτυχίας του λίγο πριν το Κατάρ.

Για τέσσερα χρόνια ήταν ο «the one» για τους Άγγλους φιλάθλους και τον Τύπο.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να φτάσει με την Εθνική Αγγλίας εκεί που δεν είχε μπορέσει να προηγουμένως κανείς προπονητής μετά τον Μπόμπι Ρόμπσον. Στο Μουντιάλ του 2018, τα «λιοντάρια» υπό την ηγεσία του συμμετείχαν για πρώτη φορά από το 1990 σε ημιτελικά της διοργάνωσης, χάνοντας από την Κροατία. Τρία χρόνια αργότερα, η Αγγλία έφτασε στον τελικό του Euro και βρέθηκε μία ανάσα από μεγάλο τρόπαιο πρώτη φορά μετά από την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα του σερ Αλφ Ράμσι το 1966. Eτσι ο Σάουθγκεϊτ, απολάμβανε σχεδόν πλήρους αποδοχής στο Νησί.

Ό, τι έχτιζε όμως επί μία τετραετία, κινδυνεύει να γκρεμιστεί από ένα κακό δεκαήμερο στο Nations League.

Οι ισοπαλίες με Γερμανία και Ιταλία δεν ήταν ακριβώς αποτυχημένα αποτελέσματα, σε εποχές …Αλαρντάις και Χότζον, οι Άγγλοι μέχρι και που θα πανηγύριζαν γι’ αυτά.

Οι δύο ήττες από την Ουγγαρία όμως προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό. Ειδικά η τεσσάρα εντός έδρας, η μεγαλύτερη ήττα της Αγγλίας στο σπίτι της από το 1928, φαίνεται να σηματοδότησε το τέλος του μακρόσυρτου «μήνα του μέλιτος» ανάμεσα στον προπονητή και τον κόσμο των «λιονταριών». «Δεν ξέρεις τι κάνεις», ήταν το μήνυμα των φιλάθλων στο Γουλβερχάμπτον προς τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα στο τέλος του αγώνα με τους Μαγυάρους.

Παρά τις δεκαετίες χωρίς σημαντικό τίτλο για την Εθνική, πολλοί φίλαθλοι στο Νησί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «δικαιούνται» να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει τους πάντες, παίζοντας μάλιστα επιθετικό ποδόσφαιρο.

Οι πρόσφατες επιτυχίες υπό τον Σάουθγκεϊτ φαίνεται ότι ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο αυτή την πεποίθηση και έτσι κάθε αναποδιά φέρνει «τοξικές» αντιδράσεις. Τα πρώτα σημάδια, φάνηκαν μετά την ήττα στον τελικό του Euro, όταν οι παίκτες που αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι δέχτηκαν ρατσιστικές διαδικτυακές επιθέσεις. Τώρα ήταν η σειρά και του Σάουθγκεϊτ να τα ακούσει, με μεγάλη μερίδα του κόσμου να ξεχνά πολύ γρήγορα που ήταν τα «λιοντάρια» πριν από τη θητεία του.

Ο Άγγλος προπονητής, πέφτει πλέον θύμα της επιτυχίας του, έστω και αν ο ίδιος δε βοήθησε τον εαυτό του στο άσχημο δεκαήμερο, ούτε τον βοήθησαν και οι παίκτες του.

Η κούραση ως δικαιολογία ισχύει, αλλά εξ’ ίσου κουρασμένοι ήταν και οι παίκτες των αντιπάλων. Ούτε ένα γκολ σε ροή αγώνα για 360 λεπτά, στατιστικό που δείχνει ότι ο Σάουθγκεϊτ δεν έχει βρει ακόμα σε μία τετραετία τις λύσεις όταν δεν «πυροβολούν» Κέιν και Στέρλινγκ. Οι πειραματισμοί με τις διαφορετικές ενδεκάδες δε βοήθησαν και μόνο απέναντι στη Γερμανία το σχήμα έμοιαζε κάπως με αυτό που μπορεί να παρουσιαστεί στο Μουντιάλ.

Πλέον ο Σάουθγκεϊτ έχει άλλα δύο παιχνίδια τον Σεπτέμβριο για να αντιστρέψει το κλίμα και να ταξιδέψει στο Κατάρ με λιγότερη πίεση, ώστε να προσπαθήσει να αποδείξει στους συμπατριώτες του ότι είναι όντως ο προπονητής που περιμένουν εδώ και 56 χρόνια…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.