Ο Αυστραλός… Γκρόμπελαρ έστειλε τα “Καγκουρό” στο Μουντιάλ!

Γνωρίστε τον Αυστραλό... Γκρόμπελαρ, τον άνθρωπο που έστειλε την Αυστραλία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, τον Άντριου Ρέντμεϊν.

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης στο μουντιαλικό μπαράζ της Αυστραλίας με το Περού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “Καγκουρό”, Γκρέιχαμ Άρνολντ αλλάζει… τερματοφύλακα. Ο βασικός και αναντικατάστατος Μάθιου Ράιαν της Ρεάλ Σοσιεδάδ βγαίνει από το καταριανό γήπεδο για να μπει ο άσημος 33χρονος κίπερ, Άντριου Ρέντμεϊν. H μπάλα ζύγιζε ίσα με… 120 κιλά.

Έμπνευση της στιγμής ή προσχεδιασμένο από τους Αυστραλούς; Μικρή σημασία έχει, γιατί ο… Γκρόμπελαρ από τη χώρα της Ωκεανίας όχι μόνο έκλεψε την παράσταση με τα χορευτικά του κάτω από τα γκολπόστ, αλλά έγινε και ο ήρωας της Αυστραλίας στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Περουβιανοί τον κοιτούσαν… απορημένοι, η μπάλα δύο φορές δεν κατέληξε στα δίχτυα των Αυστραλών και η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ρέντμεϊν.

O τερματοφύλακας της Sydney FC κέρδισε κάτι παραπάνω από 15 λεπτά δημοσιότητας στην τρίτη του συμμετοχή με την Εθνική Αυστραλίας. Απολαμβάνει δημοσιότητα… εθνικού ήρωα. Κάτι το σόου του στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι η επέμβαση στο χτύπημα του Βαλέρα, κάτι οι απίθανες αντιδράσεις του και ο διεθνής Τύπος… ξετρελάθηκε με τον γενειοφόρο πορτιέρε.

Πολλοί έφεραν στο νου τους τον Μπρους Γκρόμπελαρ και όχι δίχως λόγο. Ο Ρέντμεϊν έφερε κάτι από τον Ζιμπαμπουανό τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Αν και σε πιο.. εξελιγμένη μορφή.

Πάντως ο ίδιος δεν εκμεταλλεύτηκε το momentum δημοσιότητας και σε φρόντισε να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

“Δεν μπορώ να πάρω τα εύσημα, γιατί τα παιδιά έτρεχαν για 120 λεπτά. Δεν αξίζω να πάρω τα εύσημα περισσότερο από τους υπόλοιπους 27 παίκτες που βρίσκονται εδώ. Δεν είμαι ήρωας, απλά ακολούθησα το ρόλο μου και έκανα τη δουλειά μου, όπως έκαναν όλοι”, είπε ο “Γκρόμπελαρ” του 21ου αιώνα μετά τη βραδιά της ζωής του.

Και να φανταστεί κανείς, πριν από πέντε χρόνια ήταν έτοιμος να κρεμάσει τα γάντια του και να δουλέψει σε ένα καφέ ως barista!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.