Ουαλία-Ουκρανία 1-0: Μια στιγμή ήταν αρκετή, ξανά στο Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια! (hls)

Η Ουαλία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 64 ολόκληρα χρόνια! Στο τελευταίο μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης κέρδισε με 1-0 την Ουκρανία, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Γιαρμολένκο, και πάει... Κατάρ!

Η Ουαλία τα κατάφερε! Η αναμονή τελείωσε! Μετά από 64 χρόνια και 15 Παγκόσμια Κύπελλα οι «δράκοι» προκρίθηκαν στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Ουκρανία μπορεί να ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στο Κάρντιφ, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Η Ουαλία είχε τη στιγμή της και την τύχη με το μέρος της στο 34ο λεπτό. Ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε ένα φάουλ από επικίνδυνη θέση και ο Αντρέι Γιαρμολένκο παρενέβη άσχημα με το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Πως τα φέρνει κάποιες φορές η μοίρα; Ο 32χρόνος αρχηγός των Ουκρανών εξελίχθηκε σε μοιραίος για την πρόκριση της χώρας του στο Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια (2010 στη Νότια Αφρική η τελευταία συμμετοχή των Ουκρανών).

Η Ουκρανία πίεσε, έφτιαξε φάσεις αλλά δεν σκόραρε. Γιαρεμτσούκ, Τσιγκάνκοβ και Ντόβμπικ σπατάλησαν τις καλύτερες φάσεις των Ουκρανών και κάπως έτσι η Ουαλία θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το 1958 στην Σουηδία. Αντίπαλοι της στο Κατάρ θα είναι οι Αγγλία, Ιράν και ΗΠΑ στον 2ο όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία (Πέιτζ): Χένεσι, Ντέιβις, Ροντόν, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς (90+3′ Νόρινγκτον-Ντέιβις), Άλεν, Ράμσεϊ, Αμπαντού, Τζέιμς (71′ Τζόνσον), Μουρ, Μπέιλ (83′ Γουίλσον)

Ουκρανία (Πετράκοβ): Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Ματβιλένκο, Καραβάεβ, Μικολένκο, Στεπανένκο (70′ Σιντορτσούκ), Μαλινόβσκι (70′ Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκανκόβ (77′ Μούντρικ), Γιαρεμτσούκ (77′ Ντόβμπικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.