Απίστευτο! Η Χιλή κατήγγειλε το Εκουαδόρ και θέλει την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Δικαστικά κυνηγούν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ οι Χιλιανοί.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία της Χώρας, καταγγέλουν στη FIFA την παρατυπία που φαίνεται να υπάρχει στο πιστοποιητικό γέννησης του Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Χιλιανοί, στο δελτίο του είναι λανθασμένη η ηλικία που αναγράφεται, αλλά και η εθνικότητά του!

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 4 Μαΐου, μέσω του γραφείου Καρλέσο Αμπογάδος, στείλαμε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κατά του παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισημερινού, για χρήση πλαστού πιστοποιητικού γέννησης, ψευδούς δήλωσης ηλικίας και ψευδούς εθνικότητας του αναφερόμενου παίκτη», αναφέρει το δελτίο Τύπου από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής.

Το Εκουαδόρ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στα προκριματικά για το Κατάρ, εξασφαλίζοντας το τελευταίο απευθείας εισιτήριο για τις εθνικές ομάδες της Νοτίου Αμερικής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την πλευρά της η Χιλή απαιτεί να μηδενιστεί το Εκουαδόρ στα αποτελέσματα των οκτώ προκριματικών αγώνων στους οποίους έπαιξε ο Καστίγιο, δίνοντας αυτόματα στους αντιπάλους τρεις βαθμούς ανά πίνακα για κάθε παιχνίδι και φυσικά την πρόκριση στο Μουντιάλ σε αυτούς!

Σύμφωνα με τους New York Times η FIFA έχει πάρει στα χέρια της την καταγγελία, αλλά προς το παρόν δε θέλησε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα!

Το αμερικανικό Μέσο ήρθε σε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Χιλής, Πάμπλο Μιλάδ, ο οποίος τόνισε πως:

«Καταλαβαίνουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας ότι τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να ερευνηθούν από τη FIFA. Σεβόμαστε τις αρχές του Fair Play και ελπίζουμε και οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες να κάνουν το ίδιο».

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η υπόθεση έχει δοθεί στα χέρια δικηγόρων και ερευνητών, οι οποίοι φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Κολομβία!

Απίστευτα πράγματα στη Λατινική Αμερική!

Όπως και να έχει όμως, πλέον το… μπαλάκι και η απόφαση για το τι θα γίνει και επίσημα είναι στα χέρια της FIFA. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.