O Dr Cool θα… δροσίζει τα γήπεδα του Κατάρ στο Μουντιάλ! (vids)

Οι Καταριανοί βρήκαν τον τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Mε θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 30 βαθμούς στα τέλη Νοεμβρίου, το Κατάρ δεν είναι και η πιο… φιλόξενη – κλιματικά – χώρα για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ιδιαίτερα το καταμεσήμερο. Όμως οι Καταριανοί βρήκαν τον τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους ποδοσφαιριστές.

Επένδυσαν μυθικά ποσά σε νέες τεχνολογίες και με τη βοήθεια του… Dr Cool, έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν κλιματισμό σε όλα τα γήπεδα. Μια δέσμευση, η οποία έγινε πράξη από τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Οι Καταριανοί ανέθεσαν στον Αμπντούλ Γκανί, καθηγητή μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ το σχεδιασμό και την επίβλεψη της διαδικασίας και ο… Dr Cool, όπως τον ονόμασαν οι συμπατριώτες του, πέτυχε το στόχο του. Παρέδωσε γήπεδα… δροσερά για την άνεση των θεατών, αλλά και των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Το γήπεδο Αλ Θουμάνα έχει λευκό εξωτερικό ιστό, κάτι που του επιτρέπει να αντανακλά το φως του ήλιου.

Ο κλιματισμός βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα των θεατών, κάτι παρόμοιο με την τεχνολογία που υπάρχει στα αυτοκίνητα. Ο αέρας ανακυκλώνεται στο γήπεδο, ενώ στον αγωνιστικό χώρο η τεχνολογία είναι ενισχυμένη για να δροσίζονται οι αθλητές και τα μέλη των ομάδων”, εξηγεί ο Dr Cool για ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνα της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε στα βίντεο πλάνα από τα γήπεδα και πως οι Καταριανοί θα… δροσίσουν τους φιλάθλους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.