Μουντιάλ στο Κατάρ: Μια διοργάνωση μη… φιλική για τους gay

Σε μια άτυπη λίστα απαγορεύσεων των Καταριανών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, προστέθηκε και ένα άτυπο… ban στην LGBT κοινότητα.

Λίγοι μήνες έχουν απομείνει για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Μια διοργάνωση ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί σε αραβική χώρα.

Πέρα από τις καταγγελίες δεκάδων εργατών για τις συνθήκες εργασίας και τα δεκάδες δημοσιεύματα, αλλά και τις επίσημες “φωνές” που ασκούν έντονη κριτική προς τους διοργανωτές.

Πέρα από την παρθενική φορά που θα δούμε στο… καταχείμωνο την κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου και τις πολλές “πρωτιές” που θα έχει αυτό το Μουντιάλ, τώρα που ο χρόνος πλησιάζει για την πρώτη σέντρα, έρχονται στην επιφάνεια “θεματάκια”, τα οποία ωστόσο προκαλούν προβληματισμό σε αρκετά μεγάλη μερίδα φιλάθλων.

Σε αρκετές χώρες, πρώτες απ’ όλες η Αγγλία και η Γερμανία, έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά για το γεγονός ότι το αλκοόλ θα πωλείται σε… απίθανες τιμές (σχεδόν δώδεκα ευρώ κοστίζει η μια μπύρα), ενώ απαγορεύεται να πίνει κάποιος σε κοινή θέα και η μέθη αντιμετωπίζεται ως αδίκημα!

Σε αυτή τη λίστα, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, προστέθηκε και ένα άτυπο… ban στην LGBT κοινότητα. Όχι δεν απαγορεύεται η παρουσία των gay στα γήπεδα του Κατάρ, ωστόσο οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι σημαίες με το ουράνιο τόξο θα απαγορεύονται στις εξέδρες και οι άνδρες της ασφάλειας θα τις αφαιρούν από όλους όσοι προσπαθήσουν να “προβάλλουν τα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας”.

Αν και το Κατάρ θεωρείται μια από τις πιο φιλελεύθερες χώρες της αραβικής χερσονήσου, υπάρχουν ακόμα αρκετά… θεματάκια τα οποία ξενίζουν τον επισκέπτη από μια ξένη χώρα. Η ομοφυλοφιλία μπορεί – βάσει νόμου – να τιμωρηθεί με φυλάκιση και στην περίπτωση που ο ομοφυλόφυλος είναι μουσουλμάνος, τότε μπορεί ακόμα και να εκτελεστεί, σύμφωνα με όσα ορίζει η Σαρία και ο ισλαμικός νόμος.

Εννοείται ότι στο Μουντιάλ του Κατάρ θα απαγορεύεται στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια να κρατιούνται σε δημόσια θέα από το χέρι, να φιλιούνται ή να αγκαλιάζονται δημοσίως και γενικότερα να εκφράζουν τη σχέση τους και τα συναισθήματα τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.