Ιμπραχίμοβιτς: “Καταραμένο” Μουντιάλ – Tι ακολουθεί για τον Σουηδό;

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχει εμφανιστεί μόλις δύο φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα σε πέντε συμμετοχές.

Ο Σουηδός θα κλείσει την καριέρα του χωρίς να παίξει την πιο σημαντική διοργάνωση στο ποδόσφαιρο στο απόγειό του. Ο Ίμπρα έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο δύο φορές στην καριέρα του, το 2002 και το 2006. Το 2002, η εθνική του ομάδα απέκλεισε την Αργεντινή από τη φάση των ομίλων, αλλά αποκλείστηκε από τη Σενεγάλη στη φάση των ’16’. Ο Ίμπρα ήταν μόλις 20 ετών εκείνη την εποχή και είχε συμβόλαιο με τον Άγιαξ. Ο επιθετικός συγκέντρωσε δύο εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, είχε ήδη περάσει δύο σεζόν στη Serie A και επρόκειτο να ενταχθεί στην Ίντερ από τη Γιουβέντους μετά το σκάνδαλο Calciopoli. Έπαιξε τρία παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, που κέρδισε η Ιταλία, αλλά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να βρει δίχτυα σε αγώνες με Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Παραγουάη και Γερμανία. Είχε αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο το 2018, όταν η εθνική του ομάδα προκρίθηκε για τη Ρωσία το 2018, νικώντας την Ιταλία στα πλέι οφ.

Η Σουηδία δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ στο τέλος της χρονιάς, αφού υπέστη ήττα με 2-0 από την Πολωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο 40χρονος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι. Θα αποσυρθεί χωρίς να έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο επίκεντρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα παραμείνει στη μνήμη ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του αθλήματος χωρίς καμία αμφιβολία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία γίνεται λόγος για αποχώρηση του Ιμπραχίμοβιτς εδώ και μήνες. Στα 40 του, κλείνει τα 41 τον Οκτώβριο, ο επιθετικός της Μίλαν συνεχίζει να αγωνίζεται με προβλήματα τραυματισμών και έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Ολιβιέ Ζιρού. Από 30 παιχνίδια της Serie A, έχει παίξει μόνο 18, σκοράροντας οκτώ γκολ με μία ασίστ.

Επιπλέον, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Ο Σουηδός κερδίζει επτά εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ομάδα. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου και η Μίλαν θα του προσφέρει περικοπή αποδοχών για ανανέωση… αν θέλει να μείνει. Η μπάλα είναι στο γήπεδο του. Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο η Μίλαν και ο Ιμπραχίμοβιτς είναι ξεκάθαροι, είναι η κατάκτηση του Scudetto. Οι Ροσονέρι ηγούνται της Serie A και ο Ζλάταν έχει σχολιάσει πολλές φορές ότι θέλει να οδηγήσει τη Μίλαν σε έναν τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος πριν αποχωρήσει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.