Το Εκουαδόρ αφήνει το υψομετρικό ” ποδοσφαιρικό φόβητρο” του Κίτο για τα… χρήματα

Mε μια ξαφνική απόφαση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Εκουαδόρ αποφάσισε να αλλάξει έδρα η ομάδα του και από το Κίτο να αγωνιστεί σε άλλη πόλη για το ματς με την Αργεντινή. Και στη Λατινική Αμερική άρχισαν τα σενάρια για... χάρη του Άλφαρο στους συμπατριώτες του!

Στα 2.850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δεσπόζει το Κίτο, η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου και ένα πραγματικό… φόβητρο για τις αντίπαλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Γιατί είναι ένα… βάσανο η παρουσία ενός μη εξοικειωμένου οργανισμού σε τέτοιο υψόμετρο. Πολύ δε περισσότερο όταν πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο! Ακόμα και μπουκάλες οξυγόνου επιστρατεύουν κάποιες ομάδες για τους παίκτες του, γιατί η κατάσταση είναι… ζόρικη στο Κίτο.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Εκουαδόρ είναι και το μεγάλο “όπλο” της εθνικής ομάδας του Ισημερινού. Και το εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει και λυγίζοντας τους αντιπάλους.

Όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, Γκουστάβο Άλφαρο αποφάσισε να… μετακομίσει το Εκουαδόρ για το παιχνίδι με την Αργεντινή και να αγωνιστεί στο Γουαγιακίλ και όχι στο Κίτο. Αυτή η απόφαση προκάλεσε μπόλικο θόρυβο στο Εκουαδόρ, καθώς ορισμένοι ερμήνευσαν ως χάρη του Άλφαρο προς τους συμπατριώτες του Αργεντινούς την ξαφνική “μετακόμιση” στην παραθαλάσσια πόλη του Γουαγιακίλ.

Σύμφωνα με τους Εκουαδοριανούς, η απόφαση του Άλφαρο δεν κρύβει… μυστικά και κανένα αγωνιστικό ρίσκο, αφού η χώρα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Άλφαρο θέλησε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την ομάδα του Εκουαδόρ, να μην ταλαιπωρηθούν οι παίκτες του, οι οποίοι θα αγωνιστούν λίγα 24ωρα νωρίτερα στην Παραγουάη και να μην χάσουν μια μέρα με την προσαρμογή στο υψόμετρο του Κίτο.

Παράλληλα οι Εκουαδοριανοί υπολογίζουν 20% περισσότερα έσοδα από το παιχνίδι που θα γίνει στο Γουαγιακίλ, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της χώρα και ένα παιχνίδι με την Αργεντινή είναι σπουδαίο γεγονός. Καλά όλα αυτά, όμως ποιος θα πιστέψει ότι ο Άλφαρο δεν έκανε και τη… χάρη στους συμπατριώτες του Αργεντινούς;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.